Ako spoznáte váš typ pleti? Otestujte sa online

Každý typ pleti potrebuje inú starostlivosť a špeciálne zameranú kozmetiku. Je obzvlášť dôležité poznať svoj typ pleti, aby sme sa o ňu vedeli správne starať. A preto, dámy, ak si nie ste isté, aký typ pleti máte a čo jej chýba, nechajte si poradiť od odborníkov.
Dni krásnej pleti

Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

Prejavy 4 základných typov pleti

Pleť môžeme zaradiť do štyroch základných všeobecných typov. Základný typ pleti je daný genetikou, je možné ho však ovplyvniť rôznymi faktormi ako sú napr. strava, životné prostredie, stres, trávenie, kozmetika, hormóny, pohyb.

  • Normálny typ pleti je ideálny a vyskytuje sa zriedkavo. Koža je svieža a len s minimálne viditeľnými pórmi.

  • Zmiešaná pleť je tvorená suchými (líca) a premastenými miestami (T-zóna). Problémom je nerovnomerné rozloženie mazových žliaz. Tento typ pleti má väčšina žien.

  • Mastná pleť je veľmi hrubá, lesklá, so zväčšenými pórmi a zápalovými procesmi kože. Pokožka trpí nedostatočným okyslením, ale zase starne najpomalšie.

  • Suchá pleť sa prejavuje krehkosťou, bledosťou a začervenaním. Má nedostatočne vyvinuté mazové a potné žľazy, viditeľné vlásočnice. Starne najrýchlejšie. Výhodou je neupchávanie pórov.

Možno ste sa v niektorom popise našli, no stále vám nemusí byť jasné, akú starostlivosť o pleť zvoliť, ako by mala vyzerať vaša denná rutina, ako pri výbere zohľadniť váš vek, citlivosť pleti, či iné špeciálne požiadavky vašej pleti.

Yves Rocher Elixir Jeunesse

Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

Používate kozmetiku, ale nepomáha?

Používate krémy proti vráskam, "bojujete" s čiernymi bodkami alebo mastnou pleťou, ale nevidíte výsledky? Javí sa vaša pleť ako suchá, prispôsobili ste tomu aj staroslitvosť o ňu, no je ešte suchšia a dokonca citlivejšia? Možno váš problém vôbec nie je v tom, čo si myslíte.

Nesprávne zvolená kozmetika nepomáha riešiť problémy pleti, práve naopak, niekedy ich môže ešte viac prehĺbiť.

Ako však zistíte váš typ pleti, no nie spôsobom pokus-omyl? Jednou z možností môže byť vyšetrenie u dermatológa, avšak jednoduchším a menej časovo náročným spôsobom je prístrojová diagnostika pleti. Tá vašu pleť preskúša hneď 6 spôsobmi. Zistíte:

  • aká je textúra (1) a pigmentácia pleti (2),
  • ako sú na tom vaše póry (3),
  • či máte pleť dostatočne hydratovanú (4) a elastickú (5), aby sa vám netvorili vrásky,
  • ako veľmi mastná je vaša pleť (6).

Odbornú kozmetickú službu - prístrojovú diagnostiku pleti - ponúkajú bezplatne v predajniach Yves Rocher. Stačí prísť a vyškolená kozmetická poradkyňa vám vašu pleť zmeria špeciálnym prístrojom a zároveň poskytne odbornú konzultáciu.

Prístrojová diagnostika pleti

Zdroj: súkr.archív

Otestujte sa

Pre tých z vás, ktorí v okolí nenájdete predajňu Yves Rocher, je tu aj tretia možnosť - online test, ktorí tvorí 7 jednoduchých otázok.


Vyskúšajte >> Online test na diagnostiku pleti


Váš typ pleti tak zistíte okamžite a na základe výsledkov vám poradia, aká starostlivosť je pre vás najvhodnejšia. Základom krásnej a zdravej pleti je predsa správna starostlivosť!

Pleť vs. životný štýl

Na vzhľad pleti má nezanedbateľný vplyv aj životný štýl. Ak je vaša pleť mdlá, začervenaná alebo vás trápia kruhy pod očami, berte to ako signál k zmene životného štýlu. Pomôcť napraviť tieto škody vám môžu výživné látky v rastlinnej kozmetike.

Príkladom účinnej rastlinnej kozmetiky je aj spomínaná značka Yves Rocher. V Yves Rocher dokázali prepojiť potreby pleti so životným štýlom, a zároveň byť ohľaduplní k prírode. V rámci hesla "Act Beautiful" pripomínajú, že je dôležité jednať nielen v prospech ženskej krásy, ale i krásy a zdravia planéty.


Neprehliadnite aj súvisiace témy:

Vyskúšali sme prístrojovú diagnostiku pleti - ako funguje a čo pomôže pri prvých vráskach?

Kozmetika a typ osobnosti: vyberte si tú správnu