7 účinných tipov ako sa cítiť a vyzerať mlado

Hovorí sa, že človek je taký mladý, aký starý sa cíti. Náš skutočný vek je vyjadrený tým, čo vyžarujeme, aké máme nastavenie, postoje, vnútorným optimizmom a veselosťou. Psychika sa odzrkadľuje na našom telesnom zdraví (platí to aj opačne) a v konečnom dôsledku aj na samotnom výzore, preto by sme sa mali starať o psychické (a fyzické) zdravie.

I keď, samozrejme, existujú aj triky, ako vyzerať mlado skrz štýl obliekania alebo vhodný účes. A čo vy? Cítite sa mladšie ako prezentuje údaj na vašom občianskom? Ak áno, výborné znamenie! Poukazuje to na fakt, že váš mozog je ešte mladý a starne pomalšie než u rovesníkov, ktorí sa cítia na svoj oficiálny vek alebo dokonca na viac. Ak nie, potom je čas na zmenu!

Urobte si radosť!

Zbadali ste luxusné topánky a odvtedy vám po nich piští srdce? Zimu v zdraví ľahšie prekonáte v topánkach, ktoré nielen zahrejú nohy, ale sa vám aj páčia. V rámci psychickej pohody je veľmi dôležité pravidelne si robiť radosť maličkosťami a občas si dožičiť aj veci, ktoré si inak nedoprajete. Určite nemusíte mať výčitky, že preceňujete pocit šťastia z materiálnych vecí a naopak, podceňujete šťastie spočívajúce v chvíľach strávených s rodinou a priateľmi.

Večné odopieranie pôsobí frustrujúco a môže sa v negatívnom zmysle odraziť na vzťahoch s blízkymi a vašej psychike.

Takže, namiesto chodenie okolo výkladu s luxusnými dámskymi topánkami vojdite dnu a jedny si kúpte. Nerobíte to každý deň a okrem toho, kvalitná obuv vám pri správnej údržbe vydrží i niekoľko sezón. No a keď ich už budete tak dlho nosiť, pri výbere dbajte na to, aby mali topánky nadčasový dizajn a hlavne vám boli pohodlné. A viete čo? Rovno sa zastavte aj v obchode s rybárskymi potrebami, kúpte si rybársku výbavu – háčiky, udice, prúty, návnady a rybárske oblečenie, pretože sa vám určite všetko zíde...

Choďte na ryby!

Na to, ako sa cítime a ako vyzeráme vplýva vo významnej miere stres. Výborným spôsobom na odbúranie stresu je pohyb na čerstvom vzduchu a relax. Prečo psychológovia odporúčajú rybolov? Spája v sebe totiž jedno aj druhé. Pri pozorovaní pokojnej vodnej hladiny máte čas urobiť si poriadok v hlave, zamyslieť sa nad životom a nadobudnete utišujúci pocit, že ste súčasťou oveľa väčšieho sveta. Idylka trvá len dovtedy, kým nepríde záber. To je moment, kedy mozog začne produkovať vo veľkom endorfíny a pri vyťahovaní rýb sa veru aj poriadne zapotíte – presne ako pri iných športoch.

Ste žena a váhate? Uisťujeme vás, že rybárčenie nie je len pre mužov. Možno túžite viac času tráviť s deťmi a partnerom, v takom prípade ich vezmite na rybačku so sebou. Večer všetci rýchlo zaspíte a nezobudí vás ani zbíjačka pod oknom.

Ak sa už neviete dočkať, k zimnému rybárskemu oblečeniu patria termoponožky a termoprádlo, fleecová alebo polykottonová mikina, vodotesné zateplené topánky, čiapka a šál, rukavice, termo nohavice s teplou fleecovou podšívkou a izolačnou výplňou, zateplená bunda alebo set z nepremokavých, vetruvzdorných, no zároveň priedušných materiálov.

Učte sa cudzie jazyky! Precvičujte si mozog!

Podľa vedcov z univerzít v španielskej Barcelone a v nemeckom Magdeburgu spôsobuje učenie cudzích jazykov podobné pocity ako vydarený sex. Pri učení sa cudzích slovíčok naspamäť sa totiž aktivujú v mozgu tie isté oblasti ako pri sexuálnych radovánkach. Aby ste tento benefit nadobúdania jazykových znalostí maximalizovali, začnite s rečou, ktorou hovoria najšťastnejší ľudia na svete, teda dánčinou. Či už sexom alebo učením sa nových slovíčok, oboma činnosťami výrazne zvyšujete svoju psychickú pohodu a udržujete mozog fit.

Jedným z ďalších spôsobov, ako sa chrániť pred rôznymi ochoreniami mozgu, je venovať sa ručným prácam. Štrikovaním, háčkovaním alebo vyšívaním si precvičujete mozgové záviny a zlepšujete svoj duševný stav tiež.

Stretávajte sa s mladými ľuďmi!

Keď spomíname mladých ľudí, máme na mysli tých, ktorí sú mladí duchom. Kto chodí často do spoločnosti, koleduje si o dlhovekosť a pomáha mu to vidieť veci, vrátane problémov, s nadhľadom. Je lepšie tráviť večer v spoločnosti príjemných ľudí ako sledovaním negatívnych správ v televízii. A občas si môžete dopriať aj pohár dobrého vínka.

Už žiadne drastické diéty!

Začnime výrokom francúzskej herečky Catherine Deneuve:„Prestala som hladovať! Aby si človek zachránil tvár, musí obetovať postavu.“ (pozn. voľný preklad z nemčiny). Jej o niečo mladšia kolegyňa Jennifer Aniston je podobného názoru, a podľa nej je od istého veku lepšie mať 10 kíl navyše ako o 10 kíl menej. Vzápätí dodáva, že tých 10 prebytočných kg udržať vo forme je skutočne práca na plný úväzok.

Jedzte hovädzí vývar s petržlenovou vňaťou alebo kolagén vo výživových doplnkoch!

Za starnutím pleti, vráskami, prvými šedinami alebo bolesťami kĺbov takmer s istotou tkvie nedostatok kolagénu. Aj keď sa pokúšame ignorovať vek na papieri, telo ho prestáva produkovať po 40-tke. Neostáva nám teda nič iné, než bielkovinu mladosti – tak sa zvykne kolagén označovať tiež – prijímať vo forme výživových doplnkov alebo silného vývaru z hovädzieho mäsa a kostí. Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť, konzumujte ho spolu s vitamínom C. Vyšší príjem kolagénu nenavýši jeho množstvo v tele, ale prispeje k jeho produkcii. A to sa udeje len za pomoci Céčka. Vitamín C obsahuje napr. petržlenová vňať, ktorú si Jennifer Aniston pridáva aj do mliečnej ryže s jablkovou kašou. Ďalšou možnosťou je, zapíjať hovädziu polievku vodou s citrónom. Výhoda kolagénových doplnkov stravy spočíva v tom, že sú namiešané tak, aby sa užívanie kolagénu neminulo účinkom.

Nechajte si narásť dlhé vlasy!

Myslíte si, že k vyššiemu veku patria krátke účesy? Omyl. Práve v dlhých a polodlhých vlasoch môžete pôsobiť mladšie ako v skutočnosti ste. Dôležité je, aby vyzerali zdravo, mali objem, hustotu a pevnosť. Rast a regeneráciu vlasov podporuje opäť kolagén. Spomaľuje a zastavuje tvorbu voľných radikálov, ktoré ničia mimo iného vlasové folikuly. Ich poškodenie spôsobuje vypadávanie vlasov a šediny. Vo vlasových folikuloch sa totiž produkuje pigment, vďaka ktorému majú naše vlasy blond, ryšavú, hnedú, alebo hocijakú inú farbu okrem sivej či bielej.


Súvisiace témy:

Rybárčenie – zdraviu prospešné hobby v prírode

Vyskúšali sme prístrojovú diagnostiku pleti - ako funguje a čo pomôže pri prvých vráskach?


uniqueness1122

www.gethotcontent.com

seo consultant

[url=www.gethotcontent.com phone[/url]

Time is like a sharp It can carve hard lines on beautiful faces and wear out youth year after year, but using it well can make a piece of simple stone into a great statue. St. Mary Academy is still a simple piece of white stone briefly carved, but as time marches on, com it may be spoiled by dust, worn out by weather, or broken into separate pieces. It may be also carefully carved by knife into wonderful statues. Everyone at school, including our schoolmates, controls this knife.