V košickej nemocnici je hospitalizovaný 86-ročný muž s podozrením na koronavírus v kritickom stave. Jeho vnuk mal nemocnici zatajiť, že bol v Benátkach!

V nedeľu podvečer hospitalizovali v nemocnici Košice-Šaca 86-ročného muža s vážnymi dýchacími problémami. Je hospitalizovaný na oddelení ARO a dýchajú za neho prístroje.
V košickej nemocnici je hospitalizovaný 86-ročný muž s podozrením na koronavírus v kritickom stave, vnuk mal nemocnici zatajiť, že bol v Benátkach!

Zdroj: Flickr.com

Ako informovala TV JOJ mal vnuk staršieho muža na operačnom stredisku záchrannej služby nahlásiť, že spadol z rebríka a ťažšie sa mu dýcha. Pri tom mal zatajiť dôležité informácie o tom, či niekto z rodiny cestoval. Vnuk viedol, že nie.

Až o niekoľko hodín ďalšia príbuzná, ktorá prišla na návštevu do nemocnice, potvrdila, že vnuk, ktorý privolal záchranku, bol v Benátkach na karnevale.

"Nemocnica Košice- Šaca v nedeľu popoludní z preventívnych dôvodov fungovala nevyhnutný krátky čas v obmedzenom režime, aby mohli byť realizované všetky opatrenia v zmysle nariadenia Ministerstva zdravotníctva SR a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Dôvodom bolo, že bol do nemocnice prijatý 86-ročný pacient s vážnymi dýchacími ťažkosťami. Jeho vnuk má pozitívnu cestovateľskú anamnézu. V týchto chvíľach nemocnica Košice-Šaca pracuje v štandardnom režime, ale stále platí zákaz návštev, ktorý bol nariadený 6. marca v súvislosti s chrípkou," informovala TV JOJ hovorkyňa nemocnice.

Mužovi boli odobraté vzorky. To, či je nakazený koronavírusom SARS-CoV-2, bude známe do dvoch dní.

Keďže pri ošetrovaní chorého dôchodcu nikto zo zamestnancov nemocnice netušil o cestovateľskej anamnéze vnuka, podľa informácií TV JOJ zostalo niekoľko zamestnancov dobrovoľne v preventívnej karanténe.


Prečítajte si aj:

Infektológ o koronavíruse na Slovensku: Nie je dôvod na paniku, preventívne opatrenia sú namieste

Číňania testujú infúzny vitamín C ako možnú ochranu proti koronavírusu


stanienka

podla mna je ovela viac nakazenich ked si zoberiete, ze kolko ludi to ma a ani o tom nevie lebo maju iba mierne priznaky, ti vsetci to prenasaju na dalsich ludi co tiez ani nemusia vediet, ze maju koronavirus, povedia si, ze je to len obycajna chripka lebo ani nevedia, ze prisli do kontaktu s niekym kto ho ma. hlavne netreba robit paniku

kvetinka777

- stanienka

najhoršie je to, že je kvantum ľudí, čo tieto veci zatajuje, že ani nepovedia, že boli v Taliansku