Na Slovensku pribudlo 66 nových prípadov ochorenia COVID-19, až 43 z nich sú klienti alebo zamestnanci domova seniorov v Pezinku!

Situácia v Domove sociálnych služieb v Pezinku sa počas Veľkej noci výrazne zhoršila. Počet infikovaných koronavírusom sa zvýšil k 15.4. zvýšil na 69. Celé zariadenie domova seniorov je v karanténe, areál strážia policajti.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Aktualizované 15.4.2020 o 13:00:

  • V DSS Pezinok boli k dnešnému dňu otestovaní všetci zamestnanci aj klienti domova dôchodcov. Koronavírus sa potvrdil u ďalších 13 osôb. Viac informácií ohľadom testovania nájdete v správe Ministerstva zdravotníctva na ich Facebooku.

Aktualizované 14.4.2020 o 18:50:

  • V Domove sociálnych služieb v Pezinku sa potvrdilo ďaľších 8 prípadov nakazenia koronavírusom. K dnešnému dňu evidujeme 51 klientov a 5 zamestnancov pozitívne otestovaných na nový koronavírus, informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v dnešnom príspevku na Facebooku.

Potom ako cez víkend potvrdili nový koronavírus u 90-ročnej starenky v Domove sociálnych služieb v Pezinku, sa počet infikovaných zvýšil na 47, pričom 42 prípadov sú klienti, seniori vo veku 60-90 rokov, a zvyšní piati sú zamestnanci domova.

V Univerzitnej nemocnici Bratislava je aktuálne hospitalizovaných 14 pacientov z Domova sociálnych služieb Pezinok, 9 pacientov sa nachádza na Klinike infektológie a geografickej medicíny na bratislavských Kramároch a 5 pacientov je v pľúcnom pavilóne Nemocnice Ružinov.

Aktuálne si jeden z hospitalizovaných seniorov vyžaduje umelú pľúcnu ventiláciu. Keďže seniori sú vo veku od 60-90 rokov, minister zdravotníctva Marek Krajčí okamžite vytvoril tzv klinický tím.

"Tím expretov sa momentálne teraz aj nachádza v domove sociálnej starostlivosti a realizuje tzv. klinický skríning, vyšetruje jednotlivých pacientov v akom sú stave," povedal Krajčí.

Aktuálne je podľa štatistík NCZI z celkového počtu 835 potvrdených prípadov COVID-19 hospitalizovaných 121 pacientov, z toho u 46 bol koronavírus potvrdený, v 75 prípadoch sa čaká na výsledok testov.

V slovenských nemocniciach sú s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti štyri osoby, štyria pacienti potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu.

Ministerstvo zdravotníctva má však aj dobré správy! Podľa štatistík regionálnych úradov verejného zdravotníctva sa z ochorenia COVID-19 podarilo vyliečiť spolu 113 ľuďom na Slovensku.

Z toho bolo 33 hospitalizovaných a 80 sa liečilo v domácej izolácii. Nárast vyliečených oproti včerajšku je tak plus 6 vyliečených.


Prečítajte si aj:

Nový výskum spochybňuje kolektívnu imunitu!

Pred testovaním na COVID-19 dodržiavajte tieto zásady!