Chrbát ako struna!

Zoberte na neho palicu. Žarty bokom – myslíme to vážne. Pomocou jednoduchej rovnej tyče, čo môže byť pokojne rúčka metly môžete dosiahnuť, že váš chrbát bude ako nový.
cvičenie s fyzioterapeutom na bolesti chrbta

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels

Keď vás chrbát nebolí, gratulujeme. Znamená to, že všetko na úrovni svalov, nervov, kostí a chrupaviek funguje v dokonalej harmónii. Máte skôr opačnú skúsenosť?

Nič mi nie je a chrbát bolí

Keď bolesť vášho chrbta nemá organickú príčinu, posvieťte si na svoj životný štýl. Vedeli ste, že aj fajčenie môže mať vplyv na chrbticu?

Súvisí to totiž s prekrvením, ktoré u fajčiarov nie je optimálne. Bolí vás chrbát po dni na vysokých podpätkoch? Tie v kombinácii s nevhodnou klenbou topánky dokážu narobiť poriadnu šarapatu.

Ako už aj sami tušíte, za väčšinu bolestí chrbta môžeme poďakovať svojim zvykom a zlozvykom. No nie je čas na výčitky, je čas na nápravu.

Do svojej rutiny okrem správneho cvičenia zaraďte spánok s vankúšom medzi kolenami, zaťahovanie brucha a vedomé podsadzovanie panvy, vedomé vystieranie sa a pravidelné prestávky v práci, ktoré vám pomôžu zmeniť polohu.

Zvýšte tiež príjem vápnika a magnézia - ideálne stravou bohatou na tieto minerály a stopové prvky a v neposlednom rade si posvieťte na svoju obuv.

Zbaviť sa bolesti chrbta, ktorá je dôsledkom nesprávneho sedenia či stoja sa môžete aj pomocou jednoduchých cvikov pod vedením fyzioterapeuta Jána Veveru z Kúpeľov Piešťany.

Pozrite si video s návodom, ako správne cvičiť a preklikajte aj zvyšné videá s návodmi na cvičenie. Dopracujete sa vďaka nim nenáročným spôsobom k zdravému telu a radosti z pohybu.


Pozrite si aj:

Cvičenie na doma 2v1: Strečing a posilňovanie

Čo ste dnes spravili pre svoje zdravé jadro?


ester851

tiež ma boli chrbat, takže som si do práce kupila novu kancelarsku stoličku a začala som cvičit cviky na pretiahnutie chrbata, takže verim, že sa mi čoskoro ulavi