Profidiet vám radí: Každý potrebuje prijímať sacharidy. To však z koláčov či sladených limonád nerobí vhodné potraviny. Obzvlášť ak sa snažíte schudnúť, udržať si svoju postavu či jednoducho zdravo sa stravovať. Naša rada je preto jednoduchá – naučte sa rozoznať dobré a zlé sacharidy.
prevzatý článok - informácia komerčného charakteru
Už dlhší čas myslíte na to, že by ste chceli zhodiť všetky tie kilá navyše, ktoré sa na vás za posledné obdobie nalepili, ale neviete, ako na to? V tom prípade by ste to mohli skúsiť s proteínovou diétou PROFIDIET. Ak neviete, na čom je založená a ako funguje, stačí, keď sa začítate do rozhovoru s MUDr. Martinom Kleinom, odborným garantom redukčného programu Profidiet na Slovensku.
prevzatý článok - informácia komerčného charakteru
Jednou zo skrytých hrozieb jedálnička sú takzvané ryžové chlebíčky. Na obaloch týchto ryžových chlebíčkoch vždy vidíme spokojných a štíhlych ľudí, tak prečo by sme ich potom nemohli konzumovať?
Bc. Martin Drha, tréner atletiky a gymnastiky
Ketóza je prirodzený stav metabolizmu, keď organizmus vyrába ketolátky z tuku, ktoré potom používa ako zdroj energie namiesto sacharidov. Môže to byť výhodné nielen pri snahe schudnúť, ale i pri liečbe ochorení ako je epilepsie, rakovina, diabetes druhého typu, Alzheimerova a Parkinsonova choroba.
Bc. Martin Drha, tréner atletiky a gymnastiky
Väčšina komerčných diét má jeden jediný základ. Rátajú s našou nevedomosťou, ponúkajú nám skreslený pohľad na výživu a po skončení väčšiny z nich nastupuje ten istý problém - jojo efekt. Naším cieľom nie je odsúdenie diét, ale upriamenie vašej pozornosť na to, čo sa skrýva za ich "pozlátkom". Názor je už samozrejme na vás. Na konci sa dočítate, čo naozaj funguje.
Ing. Nikoleta Rebrová, redaktorka zdravie.sk, nutričná špecialistka
Mnohí športujúci ľudia sa snažia cukru všemožne vyhýbať. Naozaj je taký škodlivý, alebo to vôbec nie je také čiernobiele?
Bc. Martin Drha, tréner atletiky a gymnastiky
Tréning bez cukru je ako auto bez benzínu. Hoci cukor nemá v poslednom období dobrú povesť, na druhej strane ho ľudský organizmus potrebuje pri športovej aktivite.
Bc. Martin Drha, tréner atletiky a gymnastiky
Mnohí ľudia v poslednom čase experimentujú s vynechávaním pečiva a sacharidov. Zdá sa im, že to má dobré účinky na chudnutie. Nenechajte sa však zmiasť, treba rozlišovať medzi rafinovanými obilninami, celými zrnami a rôznymi zdrojmi sacharidov, pretože účinky sa môžu veľmi líšiť.
Redakcia ZDRAVIE.sk
Fazuľa, ktorú možno jesť na množstvo spôsobov na raňajky, obed i večeru, je bez pochýb výnimočná potravina. Nielen pre jej chuť, druhovú rozmanitosť či široké pole možností využitia v kuchyni, ale aj pre to, aké látky obsahuje.
Redakcia ZDRAVIE.sk
Všetci vieme, že ak chceme byť štíhli a fit, obnáša to istú drinu a disciplínu. Pozrite sa však, na čo sa určite nespoliehať, pretože to nefunguje.
Redakcia ZDRAVIE.sk