Tekvica hokkaido sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Či už na sladko ako koláč alebo na slano. Toto je jedna z príprav na slano, keď sme skombinovali tekvicu, avokádo, vajíčka a vzniklo z toho chutné, jednoduché a zdravé jedlo.
Zdroj foto: Súkr. archív
Čo budeme potrebovať (2 porcie)?
- 250 g tekvica hokkaido – 1 menšia
- provensálske korenie
- parmezán
- ½ avokáda
- 2 vajíčka
- soľ
- korenie
-
olivový olej
- maslo
Postup
Hokkaido si nakrájame na kolieska tak, aby sme ho mali vcelku, to znamená, že odrežeme z neho okraje. Takto nakrájané hokkaido poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, z vrchnej strany potrieme olejom, posypeme provensálskym korením a posypeme korením. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 °C cca 20 minút. Uvaríme si vajíčka na tvrdo. Potom si na rozpálenej panvici a na masle tieto „toasty“ ešte opečieme tak, aby získali krásnu farbu. Zatiaľ si pripravíme plnku z natvrdo uvarených vajíčok, polovice avokáda, trošky citrónovej šťavy, korenia a soli. Servírujeme tak, že na spodok dáme hokkaido, plnku, znovu hokkaido a posypeme parmezánom.
Vyskúšajte tiež:
Plnené šošovicové hokkaido tekvičky