Hokkaido toasty plnené avokádovo-vajíčkovou plnkou

Tekvica hokkaido sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Či už na sladko ako koláč alebo na slano. Toto je jedna z príprav na slano, keď sme skombinovali tekvicu, avokádo, vajíčka a vzniklo z toho chutné, jednoduché a zdravé jedlo.

Hokkaido toasty plnené avokádovo-vajíčkovou plnkou Zdroj foto: Súkr. archív

Čo budeme potrebovať (2 porcie)?

  • 250 g tekvica hokkaido – 1 menšia
  • provensálske korenie
  • parmezán
  • ½ avokáda
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • maslo

Postup

Hokkaido si nakrájame na kolieska tak, aby sme ho mali vcelku, to znamená, že odrežeme z neho okraje. Takto nakrájané hokkaido poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, z vrchnej strany potrieme olejom, posypeme provensálskym korením a posypeme korením. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 °C cca 20 minút. Uvaríme si vajíčka na tvrdo. Potom si na rozpálenej panvici a na masle tieto „toasty“ ešte opečieme tak, aby získali krásnu farbu. Zatiaľ si pripravíme plnku z natvrdo uvarených vajíčok, polovice avokáda, trošky citrónovej šťavy, korenia a soli. Servírujeme tak, že na spodok dáme hokkaido, plnku, znovu hokkaido a posypeme parmezánom.


Vyskúšajte tiež:

Plnené šošovicové hokkaido tekvičky