Pitný režim v práci, viete, na čo máte nárok?
![](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/library_original/ludia/pitna_voda_praca_8-6-2015_hlavny.jpg 470w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/library_original/ludia/pitna_voda_praca_8-6-2015_hlavny.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/library_original/ludia/pitna_voda_praca_8-6-2015_hlavny.jpg 360w)
Jedným z preventívnych opatrení ako sa takémuto stavu vyhnúť je dodržiavaniepitného režimu.
Koľko a čo piť?
Okrem čistej vody odporúčame konzumáciu dostatočného množstva vhodných nápojov, ktoré majú občerstvujúce a uhrádzajúce vlastnosti. To znamená, že slúžia na uhrádzanie tekutín, solí a ďalších látok stratených nadmerným potením. Prostredníctvom pitného režimu sa odporúča uhradiť najmenej 70 % vody stratenej za pracovnú zmenu nadmerným potením a dýchaním.
Mali by ste vedieť:
Aké nápoje si vybrať?
![](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/library_original/nature/ovocne_stavy_8-6-2015.jpg 200w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/library_original/nature/ovocne_stavy_8-6-2015.jpg 150w)
- Majú byť zdravotne neškodné.
- Majú obsahovať čo najmenej cukru (do 6 %), pretože sladké nápoje zvyšujú pocit smädu.
- Mali by byť úplne bez alkoholu, pretože alkohol zvyšuje metabolizmus a tým aj produkciu tepla v organizme.
- Teplotu nápojov odporúčame v rozmedzí 12 až 15 °C.
- Za vhodné sa považujú napr. stolové minerálne vody s obsahom Na+ do 100 mg/l, bylinkové čaje, ovocné čaje alebošťavy.
Povinnosti zamestnávateľa
Dostupnosť a dostatok pitnej vody na pracovisku pre zamestnancov je samozrejmosťou, pričom zamestnávateľ musí pitnú vodu zabezpečiť na vlastné náklady. Finančne však uhrádzať iné občerstvujúce nápoje nie je povinnosťou zamestnávateľa.
![](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/library_original/ludia/voda_pracovisko_8-6-2015.jpg 470w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/library_original/ludia/voda_pracovisko_8-6-2015.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/library_original/ludia/voda_pracovisko_8-6-2015.jpg 360w)
Určite si pozrite: