4 kroky, ako schudnúť pomocou prírody

Väčšina žien je nespokojná so svojou postavou. Štyri jednoduché kroky ako schudnúť a využiť produkty prírody.

Väčšina žien je nespokojná so svojou postavou. Najčastejšie predsavzatia, ktoré si ženy dávajú, sa týkajú práve schudnutia. Tri kilá, päť kíl, pätnásť kíl.... Najbežnejším spôsobom, ako to dosiahnuť, je diéta. Niet sa čomu čudovať. Časopisy i weby sú plné diét, hovoria o nich kamarátky aj celebrity. Bohužiaľ, sú najmenej efektívnym spôsobom, ako schudnúť. Z dlhodobého hľadiska sa potom stávajú skutočnou "cestou do pekiel".

Keď si totiž rozhádžete metabolizmus opakovanými diétami (niekedy stačí aj jedna), skončíte s najväčšou pravdepodobnosťou s oveľa vyššou váhou, akú ste mali. Zo snahy zbaviť sa niekoľkých kilogramov sa po nejakom čase môže stať vyčerpávajúci zápas s obezitou. Čo teda môžete robiť, keď ste práve zistili, že sa nezmestíte do šiat z minulého roka, alebo keď vás pohľad do zrkadla napĺňa zlosťou a ľútosťou? Dobrou správou je, že schudnúť rozhodne nie je nemožné. Musíte len vedieť, ako na to. Základom je udržať si dobrú náladu a nestresovať sa, nehladovať a hýbať sa. Ako vidieť, nie je to nič ťažké a navyše môžete pri znižovaní váhy využiť aj "pomoc z prírody", teda potraviny a bylinky, ktoré vám chudnutie uľahčia a urýchlia.

1. Zistite, čo skutočne jete

Začnite tým, že si urobíte prehľad o tom, čo skutočne jete. Jednoducho si po dobu jedného týždňa zapisujte všetko, čo a kedy zjete a vypijete. Vrátane zobkania medzi jedlami, dojedania po deťoch alebo ochutnávania pri varení. Po týždni si svoj zoznam prejdite. A rozlúčte sa s tučnými, sladkými, fastfoodovými jedlami a tiež s bielym pečivom, alkoholom a limonádami. Zaraďte do jedálnička biele a rybie mäso, celozrnné pečivo a cestoviny, zeleninu a ovocie (okrem hroznového vína). Piť môžete vodu bez bubliniek, zelený čaj, ovocné a bylinkové čaje.

2. Rozložte si jedlo správne

Deň vždy začnite raňajkami, rozhodne nevynechávajte obed a doprajte si aj ľahkú večeru. Medzi týmito tromi hlavnými jedlami musia byť dve až tri desiaty. Máte strach, že s novým jedálničkom budete mať hlad? Pred ním vás spoľahlivo ochráni vláknina. V lekárňach a drogériách jej nájdete niekoľko druhov. Okrem toho, že vás vláknina nasýti, pomôže vám zlepšiť trávenie a pravidelné vyprázdňovanie. Veľmi dobré sú aj ovocné múčky. Tie obsahujú nielen vlákninu, ktorá vás zasýti, ale aj vitamíny, ktoré sú pri redukcii váhy nevyhnutnosťou. Napríklad prášok z indického egreša vám dodá dostatok vlákniny, vitamínu C, zharmonizuje trávenie a prispeje k rýchlejšiemu odstraňovaniu škodlivých látok z tela. A to je veľmi dôležité.

Keď sa začnete zdravšie stravovať a dodržiavať pitný režim (2,5 až 3 litre tekutín denne) dôjde k zrýchleniu metabolizmu. Na rozdiel od diét, ktoré metabolizmus spomaľujú. Zbavovanie sa škodlivín je veľmi prospešný proces, ktorý je dobré podporiť. Keď sa z tela vyplavia toxické látky, budete sa cítiť lepšie, zlepší sa stav vašej pleti a vlasov a budete mať oveľa viac energie. Vyplavovanie škodlivín je spočiatku pre telo náročné. Aj v tomto prípade sa však môžete spoľahnúť na "prírodných pomocníkov". Šťava z čiernej jarabiny, už spomínaný indický egreš alebo šťava z aloe vera proces očisty urýchlia a minimalizujú nepríjemné vedľajšie prejavy, ktorými sú bolesti hlavy alebo únava. Samozrejme iba vtedy, ak budete dostatočne piť.


Neprehliadnite:


3. Dbajte na dostatok pohybu

Ďalším bodom programu je, samozrejme, pohyb. Ten by mal byť hlavne primeraný. Nechcite hneď od seba zázraky. Začnite zľahka, primerane svojej kondícii, napríklad len každodennou prechádzkou spojenou s ľahkým behom. Chcete chodiť cvičiť? Ak ste dlhšiu dobu netrénovali, začnite niečím pomalším, napríklad jogou pre začiatočníkov alebo s taiči. Keď sa budete hýbať, vaše telo bude celkovo lepšie spaľovať energiu a tuky. Prvé výsledky pocítite asi po troch týždňoch a oplatí sa na ne počkať. Pocit, že ľahšie dobehnete autobus alebo vyjdete po schodoch, je na nezaplatenie. Nálada sa vám pri pohybe zlepší aj preto, že sa pri ňom uvoľňujú hormóny dobrej nálady. A tá je pri znižovanie váhy veľmi dôležitá.

4. Chudnite s dobrou náladou

V strese môžeme krátkodobo schudnúť preto, že zabúdame jesť. Toto stresové chudnutie má však rovnaké následky ako diéty. Nakoniec po ňom priberiete viac, ako ste zhodili. Ďalšou pascou je, že sme často zvyknutí zaháňať smútok a zlú náladu jedlom. Preto je nutné chudnúť s dobrou náladou. Čo nemusí byť úplne jednoduché, pretože zmeny môžu byť pre psychiku spočiatku náročné. A sme zase pri pomoci z prírody. Čaj z medovky alebo levandule príjemne upokoja, ľubovníkový pôsobí ako ľahké antidepresívum. Skúsiť môžete ale aj "exotickejšiu pomoc". Indická tradičná medicína, ajurvéda, pozná byliny, ktoré účinne znižujú negatívne dopady stresu na náš organizmus. Patrí medzi ne napríklad himalájska bylina ašvagandha, ktorá navyše celkovo posilňuje organizmus a zlepšuje obranyschopnosť. Vychutnať si ju môžete vo forme ajurvédskej kávy bez kofeínu.

Ďalšou zdravou alternatívou je zelená káva s kardamómom, ktorá má blahodárne účinky na náš organizmus, nakoľko všetky jej zložky (zelená káva, čakanka lekárska a kardamon) priaznivo podporuje trávenie a zrýchľuje náš metabolizmus. Ide o zdravšiu verziu klasickej kávy, ktorá náš organizmus zbytočne nezakysľuje, pretože neobsahuje kofeín ani lepok, takže je vhodná úplne pre každého. Zelená káva práve zabezpečí prirodzenú detoxikáciu nášho tela, podporuje spaľovanie kalórií a urýchli tak celkové chudnutie. Navyše zabraňuje predčasnému starnutiu buniek, pretože obsahuje vysoké množstvo antioxidantov. K zohnaniu zelenej kávy stačí zájsť do najbližšej lekárne.

Ak zmeníte jedálniček, začnete sa hýbať a budete sa starať o svoju dobrú náladu, dočkáte sa o tri týždne prvých viditeľných a veľmi povzbudzujúcich výsledkov. Pripadá vám to ako dlhá doba? Proces zlepšovania kondície a znižovania váhy sa, samozrejme, dá trochu urýchliť. Rozhodne však zabudnite na všetky chemické prípravky. Opäť sa spoľahnite na prírodných pomocníkov, ktorí zrýchlia spaľovanie, zabránia ukladaniu tukov a dokážu ešte oveľa viac. Napríklad už spomínaná ajurvéda, na uľahčenie chudnutia predpisuje himalájsku bylinu garcínii cambogia. Tá znižuje nadmernú chuť do jedla a bráni ukladaniu tukov v tele. U nás je možné zohnať instantnú kávovinu s himalájskou bylinou garcinia.

Chudnutie nesmie byť utrpenie. Keď zdravo zmeníte životný štýl, stratené kilá budú iba jednou z mnohých príjemných zmien, ktoré na sebe skoro pocítite. Tak sa nebojte a choďte na to. Nie je to nič, čo by ste nezvládli, a keď ešte pridáte prírodnú pomoc, pôjde to ešte rýchlejšie a lepšie.

DietCenter

Pekný príspevok ale najlepšie chudnutie je bez hladovania s chutnou individuálnou diétou. Tu nájdete možnosti ako schudnúť až do 10KG za mesiac bez hladovania a úvodná konzultácia ZADARMO - dietcenter.sk

Dobrarada

To chudnutie s dobrou naladou je aj ked sa to nezda top rada.. vela zavisi na hlave. Ja som mala vzdy odpor k dietam, proste to bolo nasilu, necitila som sa dobre a podobne. Potom som dostala odporucenie na prodietix (.sk) a tam sa to zlomilo. Proste su tam top ludia, ktori vam pomozu, produkty chutne a chudnutie pomerne jednoduche. 11 kg za dva mesiace (a to som nikdy nebola tucna), len som nebola spokojna. Odvtedy sa to stalo mojim kredom a davam si na telo pozor, no zaroven sa neobmedzujem. Palacinky s nutelou su moja vikendova rutina :)

Kikagrr1

Ak uz dieta, rozhodne odporucam Prodietix, ja som s nimi chudla minuly rok, cca 19kg za dva mesiac,e teraz potrebujem upravit len nejake 3-4, ale to uz zvladam sama, najdolezitejsie je vytvorit si navyky :)