TOP rady proti celulitíde, plus najlepšie domáce cviky

V zime ju úspešne schovávame pod nohavicami, či inými vrstvami oblečenia. V lete sa však môže stať neželaným doplnkom ku krátkej sukni alebo plavkám. Trápi až 90% žien, a to bez ohľadu na vek a na to, či sú štíhle ako laň, alebo majú nejaké to kilo navyše. Vyskytuje sa predovšetkým na stehnách a zadku, ale aj na bruchu, bokoch či pažiach.

top rady proti celulitíde

Zdroj foto: Shutterstock.com

V tomto prípade sa do veľkej miery môžeme posťažovať na genetiku, ale často jej tvorbu podporujeme aj nezdravým spôsobom života. Nevhodná strava, ktorá nám nezabezpečí dostatok vitamínov a minerálov, nesprávny pitný režim, stres, nedostatok pohybu a sedavé zamestnanie. Toto všetko podporuje vznik celulitídy. Boj proti nej je cesta na dlhú trať a vyžaduje si zmeny životného štýlu, ktoré nám však pomôžu cítiť sa dobre a podporia zdravie.

1. Strava

Nevyhnutnosťou je zmena jedálnička, ktorý by mal zahŕňať veľa ovocia a zeleniny, zdravé tuky a čo najmenej spracovaných potravín. Dôležitý je taktiež dostatočný pitný režim v podobe čistej vody, bylinkových čajov (vhodný je napríklad žihľavový či prasličkový) a mali by ste obmedziť sladené limonády.


Prečítajte si tiež:

Ako rozprúdiť svoju lymfu a zbaviť sa celulitídy?

2. Pohyb

Pravidelný pohyb je druhou časťou skladačky. Pravidelná fyzická aktivita pomôže znížiť výskyt celulitídy tým, že spevnení pokožku, zlepší svalový tonus a krvný obeh. Vhodný je najmä silový tréning a tréningy vo vysokej intenzite. Ideálne sú cviky zamerané na problematické partie – zadok a stehná. Účinné sú drepy, výpady a ich rozličné variácie a kombinácie.

TIP na tréning:

  1. drep – 16 x

  2. výpad vpred (striedavo pravá a ľavá noha) – 16 x (8 x pravá, 8 x ľavá)

  3. široký drep – 16 x

  4. výpady vzad (striedavo pravá a ľavá noha) – 16 x (8 x pravá, 8 x ľavá)

  • pauza 30 sekúnd
  1. zdvih panvy v ľahu s nohami na šírku panvy – 16 x

  2. walking bridge (striedavo pravá a ľavá noha) – 16 x (8 x pravá, 8 x ľavá)

  3. zdvih panvy v ľahu s pravou nohou vystretou – 8 x

  4. zdvih panvy v ľahu s ľavou nohou vystretou – 8 x

  5. zdvih panvy v ľahu s nohami pri sebe – 16 x

3. Krémy a iné prípravky proti celulitíde

Každej z nás by sa páčilo, ak by stačilo sa sem-tam natrieť nejakým krémom a celulitída by bola preč. Takto to však bohužiaľ nefunguje. Aj napriek tomu, že existuje nespočetné množstvo prípravkov určených proti celulitíde, nemožno od nich čakať zázraky. Ošetrovanie postihnutých miest takýmito prípravkami v kombinácii s masážou iba podporí celý proces, avšak bez aplikovania predchádzajúcich pravidiel je takmer zbytočné. Taktiež zavisí od stupňa celulitídy, nakoľko prípravky zaberajú najmä v začiatočných fázach.

Nevyhnutná je už spomínaná masáž – krúživé pohyby, prípadne striedanie teplej a studenej vody pri sprchovaní. Vykonávať ju treba čo najčastejšie, ideálne dvakrát denne – ráno aj večer.

Ďalšie rady proti celulitíde:

  • vyhýbanie sa výkyvom váhy

  • redukcia nadváhy

  • obmedzenie fajčenia a pitia alkoholu

  • vyhýbanie sa dlhému sedeniu

  • dostatočná hydratácia (zvnútra aj zvonka)

  • rozhýbanie spomaleného metabolizmu (intenzívnym tréningom vo vysokej intenzite – HIIT tréning)

  • obmedzenie soli


Prečítajte si aj tento článok:

Ako rozprúdiť svoju lymfu a zbaviť sa celulitídy?

39mati

-odkaz odstránený-
Odporúčam tento prípravok:Cellinea je starostlivo vyvinutý výživový doplnok, ktorý odstraňuje celulitídu bezpečným a účinným spôsobom. Takisto zlepšuje vitalitu pokožky. Mimoriadny výber zložiek, obsiahnutý v Cellinea, oslobodzuje telo od celulitídy a umožňuje mu získať pevnú pokožku. Výrobok prešiel podrobnými klinickými testami,takže mať obavy z nežiadúcich účinkov mať nemusíte.Denne sa užívajú dve kapsuly.