5 tipov, ako sa rýchlejšie opáliť

Predtým, ako svoje telo vystavíte slnečným lúčom, dostatočne ho na ne pripravte. Dbajte na správne používanie opaľovacích prípravkov, hydratáciu, ale i na zloženie jedálnička a pohybové aktivity.

1. Peeling

Po sprche použite peeling na odstránenie odumretej pokožky. Týmto spôsobom svoju pokožku lepšie pripravíte na opálenie. Slnečné lúče ľahšie preniknú cez pokožku a vyčarujú vám pekný bronzový nádych.

2. Betakarotén

I to, čo jete má zásadný vplyv na to, ako sa dokážete opáliť. Dôležité je v tomto prípade žltočervené farbivo, antioxidant betakarotén. Pri jeho dostatočnej dávke pokožku pripravíte na slnečné lúče a navyše ju i ochránite. Jeho zdrojmi sú mrkva, batáty, marhule, jahody, ale i špenát alebo vajcia. Účinné sú aj niektoré výživové doplnky, napríklad karotenoid astaxantín.

3. Načasovanie opaľovacieho krému

Opaľovacie krémy pokožku chránia a starajú sa o ňu. Avšak, aby účinkovali, je potrebné si ich na telo naniesť aspoň 15-20 minút predtým, než sa pôjdete opaľovať. Ich sila sa po uplynutí tohto času zaktivizuje a slnenie bude bezpečnejšie a účinnejšie.

4. Hydratácia

Okrem toho, že sa budete natierať ochranným opaľovacím krémom, nezabúdajte ani na hydratáciu po opaľovaní. Používajte telové krémy, mlieka, rastlinné oleje. Predídete tak nepríjemnému zošúpaniu pokožky a namiesto toho sa budete dlho hrdiť opálenou pokožkou.

5. Pohyb

Pohybom alebo športovou aktivitou zvyšujete príjem kyslíka do tela, čím zrýchľujete látkovú výmenu a súčasne zvyšujete produkciu melanínu. Práve tento pigment je zodpovedný za vaše výsledné opálenie.


Prečítajte si aj tento článok:

Ako si zachovať opálenie čo najdlhšie?

Jovanka

moja kombinacia - kávový peeling na odstránenie starých buniek a ako ochranu pred slnkom a na výživu pokožky malinový olej dr.feelgood z notina a potom na udržanie opálenia olivový olej