4 alternatívy, ako chodiť zdravšie do práce

V dnešnej dobe moderných technológií má človek možnosť dopravovať sa do práce, k lekárovi či inam akoukoľvek formou. Najjednoduchším spôsobom je cestovanie do práce autom, autobusom alebo iným hromadným dopravným prostriedkom. Avšak, pokiaľ chcete do práce chodiť zdravšími spôsobmi, musíte na to ísť inak.

1. Nebuďte leniví a prejdite sa pešo

Pre tých, čo bývajú v blízkosti svojho pracoviska, je úplne ideálne do práca sa jednoducho len prejsť. Pešia chôdza napomáha kondícii, v teplých mesiacoch je to príjemná prechádzka. V zime to je síce trošku horšie, ale pokiaľ sa človek dobre oblečie a vonku zrovna nie je nejaká fujavica, prečo nie?

2. Spojte šport s cestou do práce

Ďalším spôsobom, ktorý sa dá využiť, je spojiť šport s cestou do práce. Ak máte v práci možnosť sa i osprchovať, nie je problém použiť korčule či bicykel. Ak sa pri tejto aktivite veľmi nespotíte, je to plus aj pre tých, ktorý takúto možnosť v zamestnaní nemajú.

3. Zaobstarajte si kolobežku

Treťou celkom fajn alternatívou je kolobežka. Dnes ich už existuje niekoľko typov. Či už zvolíte klasickú na odrážanie, kombinovanú s motorom, alebo aj na sedenie, vaša cesta do práce sa stane aktívnejšou a veselšou. Kolobežka je super možnosťou na precvičenie tela podobne ako korčule alebo bicykel.

4. Striedajte pohyb a hromadnú dopravu

Každý pohyb človeku prospeje, no niekedy počasie nemusí priať vašej dobrej vôli. Vtedy môžete staviť na kombináciu športu/pohybu a hromadnej dopravy. Prejdite aspoň kúsok pešo, na bicykli, kolobežke a od určitého úseku pokračujte autobusom. Menej je niekedy viac.

Ak sa však aj rozhodnete aj napriek škaredému počasiu ísť do práce vyššie spomínanými prostriedkami, nepodceňujte vhodné oblečenie i obuv. Chráňte sa proti vetru, dažďu, mrazom. Pozor dávajte aj na to, aby ste sa veľmi nespotili a nešli príliš naľahko. Z vášho dobrého predsavzatia by potom bola len nepríjemná choroba.


Prečítajte si aj tento článok:

Rozhýbte svoje telo v práci ľahkými strečingovými cvičeniami

Kovalickova

Ku chodeniu do práce na kolobežke možem povedať, že je to úplne super preprava nakoľko mne sa pri tejto ceste vyčistí hlava a takmer vždy aj zlepší nálada. Jazdím na elektrokolobežke od motokolobezky.eu presne Nitro scooter Scout MINI a mám na nej aj sedadlo keď nevládzem :D je to pohodlný, spratný a záživný dopravný prostriedok a lacnejší než bežný bicykel a nezaťažuje kĺby a precvičuje panvu aj kolená a stehenné aj lýtkové svaly

Johnina

ja jazdim na kolobežke. Kupila som si skladaciu kolobežku cyklospeciality.sk a ked mi to počasie dovoli, jazdim na nej do práce a z práce. A dokonca som sa pekne zbavila celulitidy, takže som spojila prijemne s užitočnym

Markova

nás je v kancelarii 7 a z toho 4 chodia na bicykli a jeden na kolobežke. Zbytok byla ,,cez cestu,, . Keby som to mala tiež dalej, tiež by som jazdila na kolobežke, alebo bicykli