Rakytník pre posilnenie imunity i zdravú pokožku

Ak bývate často chorí a blíži sa zimné obdobie, alebo sa pohybujete v prostredí, ktoré je veľmi infekčné a nákazlivé, nezaškodí posilniť si imunitu. Od detstva sa organizmus snaží bojovať s chorobami a vytvára si imunitu. Tú však môžeme doplniť aj nejakými vitamínmi. Napríklad rakytníkom.

Rakytník je strom s oranžovými plodmi, ktoré obsahujú veľa prospešných vitamínov pre náš organizmus. Ak patríte k tým, ktorí sa potrebujú pred chladnými chrípkovými obdobiami posilniť, určite po nich siahnite.

Účinné látky a vitamíny v rakytníku

Olej či šťava z rakytníka sú bohaté na rôzne prospešné látky. Rakytník obsahuje niekoľko vitamínov. Ten najzákladnejší je, samozrejme, vitamín C a ďalšie sú A, B, D, E, K, P. Takisto v oleji sa nachádza veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín (3, 6, 9) – linolová, linolénová alebo palmitová. Tieto sú veľmi podobné lipidom ľudskej kože, vďaka čomu ich dokáže ľahko prijímať.

Rakytník je vhodné užívať dlhodobo pre tieto dôvody:

posilňuje obranyschopnosť organizmu

• podporuje metabolizmus

posilňuje činnosť srdca

• znižuje únavu

• zlepšuje a podporuje činnosť tráviaceho traktu

pomáha udržiavať zdravú pokožku

• prispieva k správnej funkcii sliznice očí a úst

V akej forme rakytník užívať?

Rakytník sa dá kúpiť vo forme kvapiek, toboliek – kde je samotný olej, alebo v kapsuliach ako prášok. Je vhodný pre dospelých i deti v rôznych formách. Rakytník sa veľmi často využíva aj v kozmetickom priemysle. Krémy na ruky a opaľovacie krémy dodávajú pokožke jemnosť, vláčnosť, hydratujú ju a nádherne voňajú.


Prečítajte si tiež:

Zabudnite na exotiku v podobe chia, acai či tamarila, na Slovensku máme rakytník, jednu z najcennejších potravín!