Hydratácia pokožky v zime: na toto stavte

Hydratačné masky a krémy sú skvelé vecičky. Po vyčistení pleti si ich pokojne naneste, alebo jednoducho vtedy, keď si to vaša tvár pýta. Práve v týchto zimných mesiacoch sú ideálne, keďže vplyvom chladu, vetru a mrazu je naša pokožka viac vyťažená a namáhaná.

Látkové hydratačné masky

Výhodou je veľmi jednoduchá aplikácia. Nemusíte si nič natierať na tvár. Ako ju vyberiete, tak ju dáte na vyčistenú pleť a necháte pôsobiť. Každá maska má inú dobu pôsobenia, no obvykle je to 10-20 minút. Ak máte veľmi suchú pleť, ktorá je zbavená vody, tvár je schopná nasiaknuť všetku tekutinu z masky. Po použití je pleť svieža a hydratovaná.

“Krémy do zlého počasia”

Práve v tomto období sú ideálne tzv. “krémy do zlého počasia”. Majú za úlohu chrániť pokožku. Naneste si ho na tvár ešte predtým, než sa v nečase niekam vyberiete. Takisto viete použiť hocijaký bežný krém, ktorý je určený na váš typ pleti. Krémy do zlého počasia môžu byť trošku mastnejšie. Pokiaľ máte doma aj nejaký mastnejší, prípadne nočný, pokojne použite aj ten. Pokožka ho v zime určite ocení a rada vstrebe. Cez leto sa používajú väčšinou na večer, práve pre svoju mastiacu schopnosť, ktorá by nemusela vyhovovať každému.

Hydratačné krémy, masky a séra značky Bioderma

Na veľmi suchú pokožku sa zameriava napríklad aj značka Bioderma. Každý si z ich rozličných rád vyberie tú svoju. Jednou nich je napríklad Atoderm. Táto rada je špeciálne vyvinutá pre deti aj dospelých, najmä na veľmi suchú až atopickú pokožku. Prípravky sú ideálne na celý rok. Ďalšou radou, ktorá je určená na hydratáciu, je Hydrabio. Ich konzistencie sú jemné a ľahučké. Ako krém, tak aj maska, či sérum. Všetky sú ideálne na používanie i v zimnom období.

Vyskúšajte masku Hydrabio

Každodenný stres, chladné počasie, znečistené ovzdušie, slnečné žiarenie či hormonálne zmeny narúšajú bunkovú aktivitu pokožky. Výsledkom je dehydratovaná a napnutá pokožka bez jasu.

Maska Hydrabio obsahuje patent Aquagenium®, napomáhajúci pokožke aktivovať jej prirodzené hydratačné schopnosti. Stimuluje produkciu akvaporínov (vodných kanálikov v koži) a udržiava vlhkosť, nevyhnutnej pre rovnováhu pokožky.

Maska Hydrabio od Biodermy

bioderma-centrum.cz | Zdroj: súkr.archív

Prvý týždeň aplikujte Bioderma Hydrabio masku každý večer, následne raz alebo dvakrát týždenne. Maska sa neoplachuje. Nevstrebaná časť sa utrie vatovým tampónom.


Pozrite si tiež:

5 základných krokov pri starostlivosti o pleť

alenka_radska

ahojte, doporucte mi prosim nejaky krem na extremne vysusenu pokozku, na supinky. teraz v tomto pocasi sa mi to zacalo robit, inak som to nikdy nemavala :(

ivanuska265

mne veľmi pomáha tento výživný krémik notino. sk/biotherm/aquasource-bohaty-hydratacny-krem-pre-suchu-plet/ cez leto ho tiež nepoužívam, stačí mi lahší, ale cez zimu bohužial nie. a k tomu je dobré si kúpiť aj hydratačnú masku

GOING

Odporúčam piť čistú prefiltrovanú vodu a pokožka sa prirodzene
bude hydratovať z vnútra.

Kúra 1,5l vody, vypiť ráno po prebudení na lačno, vymení rýchlejšie krv a po mesiaci máte novú aj hydratovanú pokožku.

Kúra/očista sa odporúča 6 týždňov, najlepšie na jar v mesiacoch marec - apríl keď je najviac z hľadiska mesačného biorytmu aktívny žlčník a pečeň.