5 beauty trikov, ako si udržať mladistvý vzhľad pleti

Mladistvý vzhľad pleti do čo najvyššieho veku je snom azda každej ženy. Máme pre vás dobrú správu. Ak budete poctivo dodržiavať niekoľko pravidiel a zdravý životný štýl, s kvalitnými kozmetickými produktmi môžete oklamať svoj skutočný vek. Pozrite sa, ako na to.
5 beauty trikov, ako si udržať mladistvý vzhľad pleti

Zdroj: Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

Spomeňte si na to, čo sa vás mama snažila naučiť o starostlivosti o pleť. Ktoré základné kroky vám "vtĺkala do hlavy?" Prečítajte si naše odporúčania a možno sa vám to všetko vybaví. Pravdepodobne si poviete, že mama opäť raz mala pravdu...

1. Dbajte na hydratáciu zvonka aj zvnútra

Denne si doprajte aspoň 1,5 - 2 litre tekutín, najlepšie čistej vody, minerálok, čajov, ovocných štiav. Dôvod je jednoduchý - voda má schopnosti regenerovať kožné tkanivá, zvyšovať elasticitu pleti a vyrovnávať teplotu v tele. Okrem toho pravidelne používajte denný i nočný hydratačný krém. Pre ešte lepšie výsledky aplikujte sérum na obnovu pleti i zbavenie pigmentových škvŕn. Výsledkom bude vláčna, hebká a rozjasnená pokožka, na ktorej budete vrásky hľadať len ťažko.

Takže odpoveďou na otázku: "Ako účinne spomaliť starnutie pleti?" je jednoduchá: "Rozmaznávajte sa a dodržiavajte pitný režim."


Pozrite si o hydratácii pleti viac:

Prírodná hydratácia pleti: dôležitá nielen pre suchú pokožku


2. Nezabúdajte na oči

Oči sú nielen bránou do duše, ale dokážu aj prezradiť váš vek. Stačí, keď sa pozriete na prvé vejáriky vrások okolo nich alebo tmavé kruhy. Pokožka v okolí očí je jemnejšia, citlivejšia, namáhanejšia, preto si zaslúži špeciálnu starostlivosť. Používajte denne očný krém - stačí vmasírovať/vklepkať niekoľko kvapiek na podočnicové kosti.

Očný krém rozjasní okolie očí, vyhladí pokožku a zbaví vás unaveného vzhľadu.

3. Zaraďte do svojho jedálnička antioxidanty z prírody

Voľné radikály sú príčinou mnohých ochorení i starnutia pokožky. Ako štíty voči nim pôsobia niektoré potraviny, napríklad orechy, zázvor, kakao, čučoriedky či rastlinné oleje. Mnohé výživné a ochranné látky nájdete i v rybách (losos, pstruh, makrela).

Ubezpečte sa preto, že vo vašom jedálničku máte dostatok antioxidantov a vitamínov.

4. Nebojte sa rastlinných olejov a voskov

Naša pokožka ich dokáže prirodzene vstrebať a na rozdiel od tých minerálnych sú šetrnejšie aj k životnému prostrediu. Takisto poskytujú pleti výživu, napríklad v podobe výťažkov z orechov, tropického ovocia či orgovánu.

Rastlinný nektár z pupeňov orgovánu dokáže prenikať hlboko do pokožky a pracovať v samotnom jadre buniek, kde obnoví ich funkciu.

Preto siahnite po kvalitnej rastlinnej kozmetike. K známym kozmetickým značkám, ktoré vo svojich produktoch využívajú práve rastlinné oleje, patrí aj Yves Rocher.

Rastlina orgován pre mladistvú pleť - Yves Rocher

Zdroj: Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

5. Dodržiavajte zdravý životný štýl

Spite denne 6-8 hodín a snažte sa chodiť spávať i vstávať v približne rovnakom čase. Majte vyvážený, pestrý jedálniček, plný vitamínov a výživných potravín. Eliminujte polotovary, fastfoody, alkohol spojený s ponocovaním. Ku tomuto zaraďte ešte pravidelný pohyb či relax a uvidíte, že vaša pleť sa vám odvďačí.

Výsledkom bude nielen svieža pleť, ale aj dostatok energie a dobrá kondícia.


Pozrite si tiež:

Odrazil sa nezdravý životný štýl už aj na vašej pleti? Poznáme spôsoby, ako to napraviť