7 metód predlžovania vlasov

Predlžovanie vlasov je technika, kde dochádza k spájaniu pravých či umelých vlasov s vlastnými. Ide najmä o získanie prirodzeného a nenápadného splynutia, aby výsledný efekt pôsobil bezprostredným dojmom.

Metódy predlžovania vlasov

Predlžovanie vlasov sa robí viacerými metódami. Veľakrát zároveň dodajú vlasom aj na hustote. Všetko je postavené na paralelnom princípe. Poväčšine ide o veľmi obdobné spôsoby, líšiace sa iba v malých detailoch. Podstatný rozdiel spočíva v spoji, kde sa pripevňuje prameň vlasov a medzi aplikáciou prevedenia.

1. Mechanické, čiže za studena

Je jednoduchšie a predovšetkým jemnejšou alternatívou. Vlasy sú aplikované k vlasovej pokožke pomocou uchytenia sponiek, malými krúžkami alebo obojstrannou lepiacou páskou.

2. Chemické alebo robené za tepla

Tu dochádza k použitiu chemických látok. Za účelom získania pevných a prakticky neviditeľných spojov. Všetky technické postupy v rámci predlžovania vlasov za tepla musia byť vykonávané iba v adekvátnych kaderníckych salónoch a kvalifikovanou osobou.

3. Predlžovanie vlasov Micro Ring, čiže Easy Ring

Ide o veľmi šetrné predlžovanie vlasov a zároveň viditeľné zhustenie. Aplikácia je realizovaná za studena a bez akéhokoľvek chemického zásahu. Názov je odvodený od kovových krúžkov, čiže pramene s veľkosťou okolo troch milimetrov. K dostaniu sú v odlišnom farebnom prevedení tak, aby mohlo dôjsť k zlúčeniu s farbou ľudských vlasov.

Zhruba v trojmesačnom intervale dochádza k posunutiu krúžkov opäť bližšie k pokožke hlavy. Metóda Micro Ring je adekvátna najmä pre ženy, ktoré majú pevnú vlasovú štruktúru. Vo veľmi jemných vlasoch je reálnou eventualitou viditeľnosť spoja.


Pozrite si tiež:

19 tipov, ako urýchliť rast vlasov


4. Hair Talk alebo kúzlo lepiacich pások

Hair Talk Extensions je veľmi šetrným spôsobom, aplikácia je veľmi rýchla a chráni pramene pred poškodením vplyvom vonkajšieho prostredia. Uchytenie prameňov je prakticky neviditeľné. Prednosťou je, že sa používajú iba prírodné vlasy najvyššej kvality, pochádzajúce prevažne z Európy. Hair Talk je predlžovacou a zároveň aj zhusťovacou metódou.

5. Predlžovanie vlasov ultrazvukom

Metóda je pre väčšinu známa ako keratín za studena, pričom je eliminované poškodenie pokožky prípadným, aj neúmyselným popálením. Ide o veľmi šetrný spôsob v rámci predlžovania, vykonáva sa pomocou ultrazvukových vĺn. Aplikácia sa robí pomocou špeciálneho prístroja. Predĺženie vlasov touto technikou trvá asi dve až tri hodiny. Jednoduchším spôsobom je potom replikácia, kedy nie je potrebné konce odstrihnúť a novo prepramienkovať, ale len sa priloží k prameňu nová keratínová doštička a za pomoci ultrazvuku pripevní.

Prioritou je, že vlasy nie sú ničené či poškodené. Šetrná metóda, spočívajúca v prikladaní veľmi tenkých pásikov s neviditeľným lepiacim spojom. Vlasy pre predĺženie sú k dispozícii v niekoľkých odtieňoch, ale možno ich dofarbiť.

6. Predlžovanie vlasov keratínom

Patrí medzi najbežnejšie a najpoužívanejšie metódy v rámci predlžovania vlasov. Na aplikáciu sa používajú tepelné kliešte, roztavia keratín priamo k vlastnému vlasovému vláknu a na základe toho je vytvorený malý spoj s priemerom zhruba jedného centimetra.

Všetko je vykonávané pri teplote okolo stopäťdesiat až dvesto stupňov Celzia. Výsledkom sú veľmi malé, pevné a úplne nenápadné spoje. Možno použiť aj ploché, ktoré sú ešte o to viac menej viditeľné aj nápadné na dotyk.

Postup predlžovania vlasov keratínom je časovo náročnejší, pretože v rámci štandardu je použitých asi sto prameňov. Napojenie trvá asi štyri až päť hodín. Pri tejto metóde je potrebné takisto striktné dodržanie ohľadom posunutia spojov, tj. dvanásť týždňov.

V prípade, že sa vlasy nechajú dlhšie odrásť a nie je dodržaný adekvátny čas pre reaplikáciu, môžu sa na odrastoch u keratínových spojov utvoriť menšie vlasové uzlíky, ktoré sa komplikovane vyčesávajú a zároveň dochádza k zbytočnému ničeniu vlasov.

7. Clip in je najrýchlejšou metódou

Moderný spôsob predlžovania vlasov je Clip in. Vďaka tejto metóde môžete oslňovať dlhými a bohatými vlasmi počas niekoľkých hodín. Aplikáciu môžete vykonať prakticky kdekoľvek. Clip in možno využiť nielen ako metódu v rámci predlžovania vlasov pri spoločenskej udalosti, ale aj na bežné nosenie. Clipy sú pripevnené za pomoci malých sponiek ku korienkom vlasov. Vlasové clipy in sú prevažne z pravých vlasov. K dispozícii sú však aj zo syntetického materiálu.


Pozrite si tiež:

Nové metódy na záchranu vlasov