Počuli ste už o živej vode?

Vodíkové bomby, ktoré stihlo v priebehu dejín použiť niekoľko armád rôznych krajín, sú nebezpečné, pretože majú nesmierne ničivú silu. Vodíková voda je však úplne iná káva. Je to v tom najlepšom zmysle slova bomba pre zdravie, imunitu, krásu aj vitalitu.

Vieme, že na podporu zdravia, imunity, krásy, vitality a kondície potrebujeme mnoho vitamínov, minerálov aj stopových prvkov. Ako ukazujú najnovšie výskumy, ohromnú silu má v tomto smere aj vodík – áno, prvok, o ktorom sme sa na hodinách chémie naučili, že má značku H a spolu s kyslíkom tvorí vodu, teda H2O.

Možno sme za tie roky zabudli na informácie, že je to bezfarebný a ľahký plyn bez chuti a zápachu. Málokedy je len osamotený, vždy sa rýchlo spája s inými látkami.

Rozmenené na drobné

Takto „spojený“ však nemôže pôsobiť tak, ako to dokáže len sám, teda antioxidačne. Čo nás o tomto prvku v škole určite neučili, lebo ide o úplne nové poznatky, vodík na seba dokáže naviazať voľné radikály, nachádzajúce sa v organizme a brúsiace si zuby na bunky, aby ich poškodili.

Ako teda získať vodík, ktorý nebude naviazaný na kyslík a sám dokáže veľké veci? V skutočnosti je to až smiešne jednoduché, voda musí prejsť elektrolýzou. Znie to síce dosť odborne, ale funguje to tak, že keď máte tú správnu fľašku, stlačíte na nej gombík a všetko sa urobí samo.

Časť vodíka sa uvoľní a obyčajná voda z vodovodu sa premení na vodu, ktorej sa hovorí aj živá.


Prečítajte si tiež:

Čo možno neviete o vode


Živá voda

Vyzerá úplne obyčajne, ale v organizme funguje skoro až zázračne. Molekuly vodíka sú také malé, že rýchlo a ľahko prenikajú tkanivami a bunkami. Dostávajú sa aj do ich obalov. Podľa výskumov nielen amerických, ale aj japonských a čínskych univerzít je takýto molekulárny vodík 863-krát silnejší ako koenzým Q10, 290-krát silnejší ako katechíny (výťažky z čajových lístkov zabíjajúce baktérie), 221-krát silnejší ako polyfenoly (chemické zlúčeniny nachádzajúce sa v rastlinách, antioxidanty) a 176-krát silnejší ako vitamín C.

Nie je teda žiadnym prekvapením, že si vodíkovú vodu zamilovali aj americké celebrity ako Blake Lively, Ryan Reynolds či Zac Efron.

Všetci so sebou všade nosia fľašu, ktorá stlačením gombíka rozbehne elektrolýzu a o tri minúty je plná „živej vody“. Na rovnakom princípe funguje aj tá, ktorá je dostupná u nás na Slovensku a je praktickým pomocníkom pri akejkoľvek aktivite.

„Je to pitná voda obohatená o vodík, ktorý by mal pôsobiť antioxidačne, teda chrániť bunky pred poškodením,“ vysvetľuje výživový poradca Libor Javro. Ochrana buniek pred poškodením znamená ochranu organizmu pred závažnými chorobami. Či je to naozaj využiteľné takto z nasýtenej vody, by malo byť deklarované viacerými štúdiami. Antioxidanty vieme spoľahlivo nájsť aj v bobuľovom ovocí, v mrkve či celkovo v zelenine a ovocí.“

Stres náš každodenný

Presne ako tvrdí výživový poradca, antioxidanty by mali byť súčasťou nášho jedálnička, pretože nás preukázateľne chránia pred zhubným vplyvom stresu. A toho má dnes nadmieru naozaj každý, mladší aj starší, chudobný aj bohatý, človek v kondícii aj bez nej. Ťažko sa mu vyhnúť.

Lepšie sa s ním vyrovnať vyžaduje istú dávku disciplíny a systematickosť. Je opakovane preukázané, že neblahé dôsledky stresu pomáha zmierňovať pravidelná športová aktivita, pohyb v lese, zelená farba, spoločnosť príjemných ľudí, psychohygiena, dobrá kniha, film, divadlo, výdatný spánok, zdravé jedlo...

Je toho dosť, takže sťažovať sa, že Zem sa točí rýchlejšie, neobstojí.

Najnovšie štúdie dokazujú, že následky stresu, ako je predčasné starnutie buniek, zhoršovanie stavu ciev či celkový pocit únavy a strata životného elánu, dokáže zmierniť aj maličká molekula vodíka H2. Organizmu pomáha a zároveň ho nezaťažuje. Vodík je podľa výskumov bezpečný a pitie vodíkovej vody nemá horný limit. Samotný sa v tele neukladá, prebytočný sa, naopak, z tela vylúči. Vodíková voda z FLASKY sa preto zíde nielen americkým celebritám, ale každému, kto je v práci, kto sa doma učí alebo si práve doprial výdatnú hodinku tréningu.


Prečítajte si aj tento článok:

Ako dodržiavať správny pitný režim?

oxy

..účinnosť voľného vodíka vo vode na ľudský organizmus je preukázaný..ale úprava vody elektrolýzou nie je najšťastnejšie riešenie ako zvýšiť množstvo prijímaného voľného vodíka.. existujú na trhu účinné prírodné spôsoby úpravy vody, kde do vody neprúdi el. prúd.. voda je upravená minerálmi a ich piezoelektrickým potenciálom sa prírodne ionizuje a pôsobením horčíka sa jednoducho zvýši množstvo voľného vodíka vo vode a to prírodnou cestou.. elektrolýza a rev. osmóza nič moc vážení..

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

alexiaamber

Tato pasáž je velmi zajímavá a dává nám nový pohled na účinky vodíku na zdraví a antioxidační stav organismu [url=uspstrackingnumber.co tracking number[/url].