Obľúbený hotdog nemusí byť nutne len zo surovín "mäsožravcov". Dá sa pripraviť i na ľahší vegetariánsky spôsob. Vyskúšajte túto chutnú alternatívu s tofu.
Lunter.com | Zdroj:
súkr.archív
Suroviny (na 2 porcie):
Postup:
-
Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.
-
Očistený cesnak nadrobno nakrájame a krátko restujeme na rozohriatom olivovom oleji na panvici.
-
Očistené paradajky nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Keď sú takmer mäkké, prisypeme k nim polovicu nakrájanej bazalky, soľ, mleté čierne korenie a sušené oregano. Hotovú zmes odstavíme zo sporáka.
-
Medzitým si ugrilujeme dva párky na grile, grilovacej panvici alebo toastovači. Tofu párky grilujeme asi 10 minút, kým jemne nezhnednú.
-
Šampiňóny ošúpeme, nakrájame a zľahka ich opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja, kým nezmäknú.
-
Pečivo z jednej strany prekrojíme, dáme doň zmes z paradajok, grilovaný tofu párok, šampiňóny a zvyšok najemno nakrájanej bazalky.
-
Na záver môžeme na suchej panvici zľahka opiecť slnečnicové semienka a posypať nimi hot dogy.
Vyskúšajte tiež:
Letný šalát s tofu