V lete sa nám akosi prirodzene žiadajú ľahšie jedlá. Chutia nám zdravé veci, na ktoré si v iné ročné obdobia ani nespomenieme. Skvelým osviežujúcim tipom je aj tento ovocno-zeleninový šalát s tofu.
Lunter.com | Zdroj:
súkr.archív
Suroviny:
Postup:
-
Rozohrejeme si gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač, podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu nakrájame na plátky, tofu prekrojíme na polovice.
-
Na rozohriaty gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač položíme plátky broskyne, tofu a grilujeme.
-
Medzitým rukolu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do hlbokej misky.
-
Umyté jahody nakrájame a pridáme k rukole. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.
-
Keď grilované broskyne zmäknú a tofu získa hnedú kôrku, vyberieme ich z grilu a servírujeme na šaláte.
Vyskúšajte tiež:
Fotorecept: restované reďkovky s tofu syrom na ázijský spôsob