Čokoládové brownie s broskyňami (bez múky)
Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
- 
3 lyžice masla ghí
 - 
80 g horkej čokolády
 - 
100 g mletých alebo rozmixovaných orechov
 - 
3 bielky
 - 
2 žĺtky
 - 
1-2 lyžice stéviového sladidla
 - 
2 broskyne
 - 
maslo alebo kokosový olej na vymastenie
 - 
mleté orechy na vysypanie
 - 
strúhaný kokos alebo kúsky čokolády na ozdobu
 
Postup:
Najskôr si vymažte formu tukom a vysypte mletými orechmi alebo kokosom. Rúru predhrejte na 180 ° C. Broskyne umyte, vyberte kôstky a nakrájajte na mesiačiky. Pripravte vodný kúpeľ, nad ktorým rozpustíte ghí a čokoládu. Po rozpustení odstavte z tepla. Nameľte orechy a primiešajte ich k mierne vychladnutej rozpustenej čokoláde.
V jednej mise vyšľahajte žĺtky, pridajte sladidlo alebo kokosový cukor, vyšľahajte do svetlej peny, v druhej mise zase bielky do tuhého snehu. Vyšľahané žĺtky i bielky postupne vmiešajte k čokoládovej zmesi. Cesto vlejte do pripravenej formy. Povrch pokryte mesiačikmi broskyne, posypte kokosom a prípadne kúskami horkej čokolády. Pečte približne tridsať minút.
Vyskúšajte tiež: