Čokoládové brownie s broskyňami (bez múky)

Zdravý letný dezert? Pripravte si toto chutné čokoládové brownie s broskyňami, v ktorom sú použité len zdravé ingrediencie.
Čokoládové brownie s broskyňami (bez múky)

Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív

Ingrediencie:

  • 3 lyžice masla ghí

  • 80 g horkej čokolády

  • 100 g mletých alebo rozmixovaných orechov

  • 3 bielky

  • 2 žĺtky

  • 1-2 lyžice stéviového sladidla

  • 2 broskyne

  • maslo alebo kokosový olej na vymastenie

  • mleté orechy na vysypanie

  • strúhaný kokos alebo kúsky čokolády na ozdobu

Postup:

Najskôr si vymažte formu tukom a vysypte mletými orechmi alebo kokosom. Rúru predhrejte na 180 ° C. Broskyne umyte, vyberte kôstky a nakrájajte na mesiačiky. Pripravte vodný kúpeľ, nad ktorým rozpustíte ghí a čokoládu. Po rozpustení odstavte z tepla. Nameľte orechy a primiešajte ich k mierne vychladnutej rozpustenej čokoláde.

V jednej mise vyšľahajte žĺtky, pridajte sladidlo alebo kokosový cukor, vyšľahajte do svetlej peny, v druhej mise zase bielky do tuhého snehu. Vyšľahané žĺtky i bielky postupne vmiešajte k čokoládovej zmesi. Cesto vlejte do pripravenej formy. Povrch pokryte mesiačikmi broskyne, posypte kokosom a prípadne kúskami horkej čokolády. Pečte približne tridsať minút.


Vyskúšajte tiež:

Limetkovo - broskyňový chia puding