Každý z nás už niekoľkokrát absolvoval odber krvi. Ale viete, čo lekár zisťuje pri jej rozbore? Ak vás zaujíma, či boli vaše namerané hodnoty v poriadku, prinášame vám bližší pohľad na vyšetrované hodnoty pri krvnom rozbore.
                    
             
 
            
    
    
                
                    Viete o tom, že v lekárni si môžete zakúpiť širokú paletu testov napríklad na zistenie či náhodou netrpíte infekčným ochorením, či nemáte v stolici krv, alebo akú máte krvnú skupinu...? Prinášame vám ucelený prehľad týchto testov spolu s popisom ich využitia.
                    
             
 
            
    
    
                
                    Pri bezlepkovej diéte je dôležité stále sa informovať o novinkách v tejto oblasti potravín. No neplatí to len pri diéte, v poslednom čase pribúda ľudí, ktorí sa sami dobrovoľne rozhodli nejesť lepok v rámci zdravšieho stravovania. Posúďte sami, výrobkov bez lepku je naozaj veľa.
                    
             
 
            
    
    
                
                    Funkciou imunitného systému je rozpoznávať škodlivé od neškodného a chráni tak organizmus. Táto jeho funkcia sa prejavuje ako obranyschopnosť. V prevažnej väčšine prípadov fungujú v dospelosti obranné i kontrolné mechanizmy imunity účinne a spoľahlivo. 
                    
             
 
            
    
    
                
                    Ak vám ľudia často opakujú, že ste bledí a popritom sa aj vy sami cítite slabí, máte problémy s dychom a búši vám srdce, vedzte, že jednou z príčin môže byť aj anémia. Najmä diabetici, ktorí majú ťažkosti s obličkami, mávajú tento problém.
                    
             
 
            
    
    
                
                    Prečítajte si niečo o definícii bezlepkových potravín a oboznámte sa s niektorými pojmami, ktoré sa v súvislosti s týmto ochorením častokrát skloňujú. 
                    
             
 
            
    
    
                
                    Zakázané pre ľudí, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu nie sú len obilniny, kde sa vyskytuje glutén,  ale aj mnohé výrobky, v ktorých výrobcovia používajú obilniny ako doplnok potraviny. Patria sem napríklad i mäsové a instantné výrobky či dochucovadlá.