Aké sú najčastejšie predsavzatia Slovákov na rok 2019?

Novoročné predsavzatia si častejšie dávajú ženy, mladí a vysokoškolsky vzdelaní ľudia. Pre viac ako polovicu Slovákov sú dôležité pre realizáciu dlhodobých plánov. Čo okrem snahy prestať fajčiť sme si predsavzali tento rok?

Predsavzatia na rok 2019 si plánovalo dať 43 percent ľudí, najmä žien. Podľa výsledkov aktuálneho prieskumu renomovanej agentúry STEM/MARK a zadávateľa NATURHOUSE si Slováci predsavzali v novom roku 2019 najčastejšie tieto veci:

Chudnutie a zdravý životný štýl

Na vrchole rebríčka medzi Slovákmi sú úmysel začať chudnúť (43,8%), snaha zdravšie sa stravovať (37,8%), ďalej menej sa stresovať (31,8%) a viac športovať.

Muži verzus ženy

Muži chcú častejšie prestať fajčiť a obmedziť konzumáciu alkoholu, či viac sa venovať rodine (29,2%).

Ženy chcú zase schudnúť (62,8%), dodržiavať pitný režim (31,1%) a menej sa stresovať (47%).

Starší verzus mladší

Respondenti v produktívnom veku by chceli vylepšiť rovnováhu medzi prácou a voľným časom, viac sa venovať rodine.

Mladá generácia Slovákov má v pláne nájsť si partnera (22,3%), viac športovať (53,2%) a dodržiavať zdravý spánkový režim (26,6%).

Hoci viac ako polovici Slovákov predsavzatia väčšinou vydržia len pár dní alebo ich nedodržia vôbec, i tá najmenšia snaha zmeniť niečo v prospech zdravia sa cení.


Prečítajte si tiež:

Ako na novoročné predsavzatia?

Monika98

ako každý rok je moje predsavzatie schudnúť :D už sa chystám do obchodu aspoň niečo si k tomu kúpiť www.letakomat.sk dúfam že aj keď to budem doma obchdzať budem tým chudnúť :D iba žeby nie

Laura5698

Že nebudem tolko tipovat v loteriach, ale ze si tipnem raz za tyzden a to len v hrach čo maju najvyssi jackpot. Podla mna je blbost vyhadzovat tolko penazi kazdy den. Treba upravit strategiu a viac vyhravat :D aspon ja sa tak riadim, hladala som po webe nejake članky a tipy ako by mohli k tomuto pomoct, našla som tento, zdielam ak by mal niekto zaujem www.pandatip.com