Mrazený tofu krém
 
Lunter.com | Zdroj: súkr.archív
Suroviny (na 2 porcie):
- 
90 g naturálneho tofu 
- 
1/2 banánu 
- 
¼ ČL bourbon vanilky 
- 
1/2 PL kokosového cukru 
- 
25 ml kokosového nápoja 
- 
120 g černíc 
- 
1 ČL citrónovej šťavy 
Postup:
- 
Tofu s kokosovým nápojom rozmixujeme v mixéri. Pridáme nakrájaný banán a černice – predtým si časť černíc odložíme na ozdobu. Opäť všetko rozmixujeme. 
- 
Zmes ochutíme bourbon vanilkou, kokosovým cukrom a citrónovou šťavou. 
- 
Krém prelejeme do uzatvárateľnej misky a uložíme do mrazničky. 
- 
Každú polhodinu krém vyberieme z mrazničky a premiešame. Zopakujeme to 5 až 6-krát, aby nevznikli ľadové kryštáliky. 
- 
Po niekoľkých hodinách môžeme krém podávať ozdobený zvyšným ovocím. 
 
         
             
             
             
            