Hľadáte sviežujúci a chutný dezert na schladenie počas horúcich letných dní? Vyskúšajte tento zdravý banánový tofu chlieb z kokosovej múky a oleja.
Lunter.com | Zdroj:
súkr.archív
Suroviny:
Postup:
-
V mixéri rozmixujeme banány, roztopený vychladnutý kokosový olej a kokosové mlieko.
-
V miske zmiešame kokosovú múku, bourbon vanilku a kypriaci prášok do pečiva a zalejeme banánovou zmesou. Dôkladne premiešame.
-
Do cesta pridáme umyté, nakrájané maliny a černice. Premiešame a vylejeme do papierom vystlanej formy.
-
Banánový chlebík pečieme na 180°C asi 80 minút. Či je upečený, skontrolujeme špajdľou - ak bude suchá, chlebík je hotový.
Tento banánový chlebík je mimoriadne vláčny, až ,,mokrý“, najlepšie je skladovať ho v chladničke. Vychladený je dokonalým dezertom na horúci letný deň.
Vyskúšajte tiež:
Mrazený tofu krém