Banánový tofu chlieb
Lunter.com | Zdroj: súkr.archív
Suroviny:
-
180 g naturálneho tofu
-
3 banány
-
150 ml mandľového nápoja
-
3 PL rozpusteného kokosového oleja
-
60 g kokosovej múky
-
½ KL bourbon vanilky
-
2 ČL kypriaceho prášku
-
dve hrste čerstvých malín
-
dve hrste černíc
Postup:
-
V mixéri rozmixujeme banány, roztopený vychladnutý kokosový olej a kokosové mlieko.
-
V miske zmiešame kokosovú múku, bourbon vanilku a kypriaci prášok do pečiva a zalejeme banánovou zmesou. Dôkladne premiešame.
-
Do cesta pridáme umyté, nakrájané maliny a černice. Premiešame a vylejeme do papierom vystlanej formy.
-
Banánový chlebík pečieme na 180°C asi 80 minút. Či je upečený, skontrolujeme špajdľou - ak bude suchá, chlebík je hotový.
Tento banánový chlebík je mimoriadne vláčny, až ,,mokrý“, najlepšie je skladovať ho v chladničke. Vychladený je dokonalým dezertom na horúci letný deň.
Vyskúšajte tiež: