Cvičte s dobou, cvičte Jukari!

Ak už teraz premýšľate o zimnom období, kedy jednoducho nemôžete dopustiť, aby sa vaše letné ladné krivky premenili na niečo omnoho neestetickejšie, mali by ste vsadiť na cviky, ktoré ste možno ešte nikdy nevyskúšali!

Tak ako pokročila doba, tak s ňou prichádzajú nové a nové formy cvičení, ktoré otvárajú fantáziu a nakúkajú až za roh netradičnosti a extrému. Hovoríte, že preplnených fitness centier, či behov na dlhé trate už máte dosť? My vám predstavíme týchto 5 nových a zábavných cvičení, ktoré určite stoja za vyskúšanie!

JUKARI

Predstavte si, že lietate na hrazdách v sprievode cirkusovej hudby Cirque du Soleil! Toto cvičenie strhlo najmä strednú generáciu a je obľúbené aj medzi modelkami a hereckými hviezdami. Jukari je založené na striedaní aerobnej záťaže a posilňovaní. Pri tomto cvičení sa budete cítiť ako malé dieťa na hrazde a kruhoch a ani si nestihnete uvedomiť, že na druhý deň máte poriadnu svalovicu. Za hodinu cvičenia posilníte medzilopatkové a brušné svaly, trojhlavý sval na rukách a zadok. Na veku a váhe pri tomto druhu cvičenia nezáleží, každý si ho užije rovnako a naplno!

PILOXING

Nejde o pilates, ani o box. Z týchto dvoch zdanlivo nespojiteľných prvkov sa vyvinula nová cvičebná metóda zvaná Piloxing. Jednoducho a dôvtipne vymyslený šport využíva prvky pilatesu, ktoré preťahujú telo a boxu, ktorý spaľuje tuky. Výsledok? Pekná štíhla a spevnená postava. Piloxing je niečo ako dynamická hra so striedaním pomalých kontrolovaných pohybov s energickými údermi. Záruka cvičenia je, že sa poriadne nabudíte, aj unavíte súčasne. Takže, ktorá z vás chce mať pevné a ploché bruško, zmenšený objem stehien, zadku, štíhlejší profil a lepšie držanie tela?

POLEDANCE

V minulosti nemala verejnosť pre Pole Dance až také pochopenie ako dnes. Tento šport si vďaka svojej estetickosti, umeleckému nádychu a vznešenosti získal viac a viac nadšencov po celom svete. Tento šport je vhodný pre mužov aj pre ženy všetkých vekových a váhových kategórií. Hovoríme o akrobatickom tanci na a pri tyči, ktorý v sebe nesie silu, flexibilitu a ladnosť. Je to cvičenie s vlastnou váhou, kde posilníte a formujete celé telo a zlepšíte koordináciu.


Mohlo by vás zaujímať:

​Ako prekonať lenivosť a prinútiť sa cvičiť?

Ako na kruhový tréning?

Poznáte kettlebell? Nie? Mali by ste to napraviť!


TABATA

Keď hovoríme o veľmi efektívnom a náročnom intervalovom tréningu, pri ktorom sa zvyšuje fyzická kondícia a sila, hovoríme o cvičení Tabata. Dôležité je makať naozaj na 100 %, dodržiavať intervaly 20 sekúnd cvičenia a 10 sekúnd odpočinku a zvoliť primeranú záťaž. Jeden cvik na jednu svalovú partiu sa skladá z ôsmych sérií. Cvičenie Tabata je vhodné spojiť s tréningom, ktoré zapája všetky svalové skupiny. Ide o cviky s vlastným telom a váhou ako drepy, kliky, angličáky. Tabata tréning je jedným z najefektívnejších techník ako spaľovať tuky. Tieto krátke a intenzívne tréningy poskytujú lepšie športové výkony, telo efektne spracováva glukózu a odbúranie tukov prebieha oveľa rýchlejšie.

TRX

Táto cvičebná pomôcka sa stáva čoraz vyhľadávanejšou v priestoroch fitness centier. Neuveriteľné je na tom to, že TRX môžete mať aj vo svojej domácnosti a nemusíte sa o neho s nikým deliť! TRX cvičenie je zábavné a prináša naozaj úžasné výsledky na celom tele. Je vhodné pre úplných začiatočníkov, no tiež pre elitných športovcov. Ak by ste chceli stupňovať záťaž cvičenia, upravíte len nastavenie polohy vášho tela. Využívate len svoju vlastnú telesnú hmotnosť. TRX umožňuje vytvárať trojrozmerné pohyby tak, ako žiadna iná fitness pomôcka. Pre efektívne a účinné pohyby ľudského tela využívate TRX závesné pásy, ktoré budujú silné a stabilné jadro.

- - - - - -
Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.