V Nitrianskom kraji zatvorili pre chrípku desiatky škôl

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan StoklasaNitra 2. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji rástla aj v poslednom januárovom týždni. Pre veľký počet ochorení hlavne medzi deťmi muselo byť prerušené vyučovanie vo viac ako 50 školských zariadeniach. Celkovo pre chrípku zostalo zatvorených 29 základných ...

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan StoklasaNitra 2. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji rástla aj v poslednom januárovom týždni. Pre veľký počet ochorení hlavne medzi deťmi muselo byť prerušené vyučovanie vo viac ako 50 školských zariadeniach. Celkovo pre chrípku zostalo zatvorených 29 základných a 25 materských škôl v okresoch Nové Zámky, Komárno, Levice, Zlaté Moravce, Nitra a Topoľčany.

V piatom kalendárnom týždni bolo celkovo nahlásených 17.849 akútnych respiračných ochorení. Z nich išlo o chrípku v 4832 prípadoch. “To je nárast chorobnosti chrípky o 37,3 percenta oproti minulému kalendárnemu týždňu,” informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre.

Najviac ochorení bolo evidovaných u školákov vo veku od šesť do 14 rokov. Priebeh choroby bol komplikovaný u 486 osôb. Z celkového počtu hlásených prípadov bolo 46,9 percenta zápalov prínosových dutín, 30,3 percenta zápalov pľúc a 22,8 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 82 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 72 percent lekárov pre dospelých.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR