6 tipov, ako si vyčarovať dokonalú manikúru

Myslíte si, že perfektnú úpravu vašich rúk (a najmä nechtov) vám dokážu zabezpečiť len salóny krásy? Mýlite sa. Existujú jednoduché a vysoko účinné triky, ktorými si môžete aj vy upraviť svoje ruky a dodať im krásny a mladistvý vzhľad.

1. Zaobstarajte si všetky potrebné veci

Samozrejme, neradíme vám, aby ste teraz celú výplatu minuli na nákup potrebnej výbavy, pravdepodobne väčšinu z daných vecí už doma dávno máte, no pre dokonalú starostlivosť sú tieto veci vskutku dôležité.

O akých veciach je reč?

  • odlakovač na nechty a vatové tampóny
  • nožnice na nechty
  • pilník na nechty a klieštiky
  • odstraňovač suchej kože na rukách
  • hydratačný krém na ruky
  • laky na nechty (podkladový, farebný...)

Prečítajte si tiež:

Čo prezradia nechty o našom zdraví?

2. Viete, aký odlakovač na nechty si vybrať?

V zásade existujú dva typy odlakovačov: acetónový a neacetónový (druh býva uvedený priamo na prednej etikete). Oba tieto typy obsahujú rovnaké rozpúšťadlo, ktoré dokáže odstrániť všetky zložky lakov na nechty (živica, zmäkčovadlo, farebné pigmenty...), no predsa je medzi nimi rozdiel.

Vďaka obsahu acetónu funguje acetónový odlakovač účinnejšie a rýchlejšie pri odstraňovaní zbytkov predchádzajúceho laku, no na druhej vysušuje vaše nechty a okolitú pokožku viac ako spomínaný druhý typ.

Neacetónový odlakovač používa menej agresívne látky a pridávajú sa do neho i hydratačné činidlá (glycerol, panthenol, sója), vďaka čomu sa minimalizuje vplyv na sušenie pokožky. Kvôli svojmu „prírodnému“ zloženie nedokáže odstrániť zbytky laku tak dôsledne ako acetónový odlakovač.

3. Ako by mal vyzerať tvar vašich nechtov?

Voľba tvaru vašich nechtov spočíva na každom individuálne, no pri vyberaní by ste sa mali riadiť určitými zásadami, ktoré vám môžu len a len pomôcť.

Najuniverzálnejšie je pilníkovanie do guľata, ktoré sa hodí ženám uprednostňujúcim kratšie nechty.

Ak máte širšie a kratšie prsty, najvhodnejším riešením sú oválne nechty, ktoré však nechajte trochu dlhšie.

Úzkym a dlhým prstom môžu svedčať nechty opilníkované do hranata, resp. do oválno – hranatého tvaru.

Oblý špic sa odporúča len menším rukám, pri ktorých sú práve nechty potrebné na zviditeľnenie.

4. Ako nanášať lak?

Ako si naniesť samotný lak na nechty ovláda určite každá žena. Dôležité sú však vrstvy, ktoré musia za sebou nasledovať. Po tom, ako odlakovačom odstránite zbytky predchádzajúceho laku a očistíte si okolie nechtu, naneste ako prvý podkladový (priesvitný) lak. Vďaka nemu vytvoríte perfektný základ na nechtoch, na ktoré potom môžete nanášať už zvolený farebný lak. Pred jeho použitím zvykne veľa žien zatriasť s fľaštičkou, čo však nie je celkom správne, pretože sa tým v nej len vytvoria malé bublinky. Radšej lak jemne „prevaľkajte“ v rukách.

Po uschnutí farebného laku naneste na nechty poslednú vrstvu tzv. nadlaku (tiež ide o priesvitný lak), ktorý zvýrazní ich farebnosť a dodá nechtom extra lesk. V obchodoch už aj tzv. rýchloschnúce, ktorých vyschnutie trvá len niekoľko málo sekúnd.

5. Nezabúdajte na hydratačný krém!

Po dokončení všetkých úprav vás čaká už len posledný krok – nakrémovať si ruky hydratačným krémom, ktorý oživí vašu pokožku a zhydratuje každú jej bunku.

6. Chcete dopriať svojim rukám relaxačný „kúpeľ“?

Zmiešajte dve polievkové lyžice oleja (najlepšie olivového) s troma lyžicami cukru a vytvorte z toho pastu. Tú si následne natrite na ruky a nechajte pôsobiť po dobu 3-5 minút. Nakoniec umyte teplou vodou a osušte.

Zmiešajte jednu polievkovú lyžicu citrónovej šťavy s lyžicou cukru a trochou vody. Použite túto zmes na ruky po dobu 5 minút. Nakoniec ruky umyte a poriadne ich osušte.

Jednoducho si do misky nalejte trochu vlažnej vody, dolejte olivový olej a ponorte si do nej ruky na 5 – 10 minút. Potom ich poriadne umyte čistou vodou.

Vlhký uterák vložke do mikrovlnky na pár minút, aby sa zahrial. Medzitým si na ruky naneste hrubšiu vrstvu hydratačného krému. Po pár minútach vyberte uterák a zabaľte si do neho ruky (rovnaký postup sa môže aplikovať aj pri nohách).


Postup pre krásnu francúzsku manikúru nájdete vo videu:

Zdroj video: YouTube.com

Prečítajte si tiež:

Čo prezradia nechty o našom zdraví?

kaya 55

Veľmi mám rada upravené ruky a pretože gélové sú už out, tak som musela siahnuť po výrobkoch a začať sa v nich orientovať. Nie je to až tak jednoduché, pretože trh je veľmi veľký, ale predsa mi nedá a vybrala som dve firmy a to Mavala je sice na bežného človeka drahá ,ale splňuje všetky potrebné očakávania, ktoré majú na etikete, v lacnejšie forme je perfektná značka Victoria Beauty . Má ucelenú radu starostlivosti o ruky vrátanie masiek na ruky, které sú s bambuckým maslom alebo s mandľovým olejom