Tvár bez akné: Skúste masku z medu!

Každá žena chce mať jemnú a hebkú pleť bez akýchkoľvek nepekných vyrážok a akné, ktoré je jednou z najčastejších kožných problémov na tvári. Nie je jednoduché sa tohto problému zbaviť, no medová maska môže byť jedným z riešení.

Medová maska Zdroj foto: Shutterstock.com

Akné je nepríjemný a stresujúci problém, ktorý môže viesť k trvalému zjazveniu pokožky. Keď máte problém s pokožkou, treba si ju ošetrovať minimálne dva razy denne, vyhýbať sa jej dráždeniu, už len samotnými vlasmi, ktoré by padali do tváre.

Používajte antibakteriálne prípravky, ktoré pomáhajú likvidovať škodlivé baktérie na koži, a tým znižovať vznik akné. Ako nám však pomáha sladký med bojovať s týmto problémom? Práve tým, že aj samotný med má prirodzené antibakteriálne vlastnosti a je používaný už tisíce rokov na liečbu kožných ochorení.


Prečítajte si aj:

5 vecí, ktoré môže prezradiť stav vašej pokožky o vašom zdraví

Čo spôsobuje akné?

Akné sa vyvíja, keď sú vaše póry zanesené, blokované nečistotou alebo odumretými kožnými bunkami. Aj mastný povlak, ktorý produkuje samotná pokožka môže spôsobiť upchaté póry, čo je živná pôda pre akné. Riziko akné sa zvyšuje nadmerným hromadením baktérií na koži a zvýšeným hormonálnym výkyvom.

Ako môže pomôcť med?

Med má antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť očistiť tvár a znížiť riziko akné. Ak ho aplikujete pravidelne, popri klasickej čistiacej rutine kože, môže med pomôcť zmierniť zanesenie pokožky. Na dosiahnutie najlepších výsledkov je nutné kúpiť kvalitný med, ktorý nie je príliš spracovaný, čo by mohlo znížiť jeho blahodarné vlastnosti.

Žena Zdroj foto: Shutterstock.com

Vyskúšajte výbornú medovú masku

Ak chcete z medu vyrobiť masku na tvár, budete potrebovať asi 3 lyžice organického medu, ktorý bol ohrievaný v mikrovlnnej rúre maximálne 10 sekúnd. Ponorte prsty do medu a jemne ho natrite na pokožku.

Pokryte hlavne všetky vaše postihnuté oblasti kože. Nechajte med na vašej koži odpočívať zhruba 10 minút a opláchnite ho vlažnou vodou. Uistite sa, že ste zmyli všetok med, aby sa naň nezačali lepiť nečistoty a baktérie.

Ako často používať med?

Používať med na pleť môžete tri až päťkrát týždenne. Iba tak dosiahnete najlepšie výsledky. Dodržiavajte tento režim v priebehu troch až štyroch týždňov. Výsledkom by malo byť zníženie výskytu akné a liečba vášho starého problému s pokožkou.

Ak by ste chceli použiť masku na kožu častejšie, pokojne môžete, med vám nijako neublíži. Je bezpečné si ju aplikovať aj každý deň a nič sa vám nestane. Je však potrebné jej efektívne čistenie a úplné odstránenie.


Prečítajte si aj:

5 vecí, ktoré môže prezradiť stav vašej pokožky o vašom zdraví

Katarzyna

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

makeup.sk mi opdorúčila kamoška, vždy mala len dobré skúsenosti s týmto obchodom a stále si tam niečo objednáva. Pre seba som si tam našla proste všetko na každú časť tela. Ceny sú tak príjemné, že sa chce objednať všetko. Teraz ani do drogérie nejdem, vždy mám na počitači otvorenú ich stránku, sledujem nové akcie. Top obchod!