Báječný relax v domácej vírivke

Opakom stresu je uvoľnenie. Ak je človek v strese, mal by urobiť všetko preto, aby sa ho zbavil. Zdravý životný štýl – kvalitná výživa, pobyt v prírode, športovanie a plnohodnotné trávenie voľného času predlžuje nielen vek, ale významne ovplyvňuje aj kvalitu života.

Na chvíľu zabudnúť na starosti všedného dňa, ponoriť sa do životodarnej vody, celkom sa uvoľniť a nechať pôsobiť vodu na celé telo. Terapeutické účinky vody na organizmus sú nesporné. Voda pôsobí nielen osviežujúco a stimulačne, ale aj upokojujúco a uvoľňujúco. Obohacuje život, preto si vodu treba užívať plnými priehrštiami v akejkoľvek forme. Či patríte medzi tých, ktorí radi plávajú alebo medzi tých, ktorí vo vode oddychujú, v oboch prípadoch si skvelé účinky vody na telo a psychiku môžete užívať každý deň.

Oddajte sa hydroterapii

Kúpeľ s bublinkami prekrví pokožku, stimuluje krvný obeh, blahodarne pôsobí na celý organizmus. Pokiaľ preferujete oddych v pohodlí domova, zamerajte sa na vírivky nafukovacie, ktoré umožňujú skvelý domáci relax. Ak hľadáte únik pred starosťami, kvalitný odpočinok a psychickú úľavu, vírivky pre 4 osoby vám to doprajú.

A pokiaľ hľadáte osvieženie pre väčšiu rodinu, dobrým tipom sú vírivky pre 6 osôb, ktoré môžu byť vybavené množstvom prídavných funkcií - masážne trysky a vodné prúdy, ktoré zážitok z kúpeľa posúvajú na vyššiu úroveň. Moderné vírivky, vybavené špeciálnym osvetlením a hudbou, vytvárajú ideálnu atmosféru pre odpočinok.

Či sa rozhodnete pre väčšie alebo menšie modely, vo všetkých môžete rovnako dobre pookriať a načerpať novú energiu. Kúpeľ s bublinkami má nielen zdravotný, ale aj terapeutický efekt - upokojí myseľ a odbúra napätie. Je kľúčom k dobrej nálade, prispieva k telesnej aj k duševnej pohode. A skvelou bodkou za kúpeľom vo vírivke je ľahké jedlo, dostatok tekutín a spánok.

Ozdravné účinky vody

Relax vo vode s bublinami poskytuje vodnú masáž, ktorá pôsobí ozdravne nielen na telo, ale aj na všetky vnemy a zmysly. Vodná masáž má mnoho pozitívnych efektov - funguje ako prevencia pred rôznymi chorobami a tiež ako podporná metóda pri uvoľnení stuhnutých svalov a kĺbov.

Pozitívne ovplyvňuje nielen orgány, ale aj pokožku. Voda s bublinkami regeneruje celé telo – prekrví organizmus, zlepšuje cirkuláciu krvi, stimuluje lymfatický systém, odvádza z tela toxíny a prináša psychickú úľavu. Príjemný relaxačný kúpeľ vo vírivej vani je však vhodný aj pre ľudí, ktorí žiadne zdravotné ťažkosti nepociťujú, pretože pravidelnou hydroterapiou je možné mnohým zdravotným problémom aj predchádzať.


Najčítanejšie články