4 triky ako zamaskovať vypadávanie vlasov

Vypadávanie vlasov je problém, ktorý trápi nejedného z nás. Príčin je mnoho - ochorenie, lieky, vek, hormóny, gény alebo ďalšie okolnosti, ktoré nevieme ovplyvniť.

Na zmiernenie vypadávania vlasov odporúčajú odborníci čo najviac sa vyhýbať stresovým situáciám, stravovať sa vyvážene a nezabúdať na dostatok zinku, železa a vitamínov B12 a D.

Napriek vyššie spomenutým radám je žiaľ, vypadávanie vlasov najčastejšie neovplyvniteľné. Aj v takomto prípade sa však našťastie ponúka niekoľko možností ako rednúcu korunu krásy opticky zakryť.

1. Vlasy strihajte nakrátko

Je to najlepšie rozhodnutie, kratšie vlasy vytvárajú zdanie väčšej hustoty. Preto by dámy mali zvoliť štýlový pixie strih, páni akýkoľvek krátky účes. Lichotivé sú najmä vlasy dlhšie navrchu a z bokov zostrihané nakrátko, najlepšie gélom uhladené dozadu.

2. Klobúkom alebo šatkou nič nepokazíte

Štýlovým riešením je pokrývka hlavy. Klobúky sú tohtoročnou povinnou výbavou, a tak po nich môžete siahnuť bez obmedzení. Elegantné béžové, čierne, slamené... možností je veľa. Pre dámy sú tu aj šatky, ktoré rednúce miesta efektne zakryjú alebo zamotané do chvosta opticky dodajú účesu objem.

3. Zahusťovače prekryjú riedke miesta

Spreje alebo tzv. zahusťovače sú zase pomocníci, ktoré ocenia rovnako ženy aj muži. Vďaka rýchlemu a jednoduchému použitiu poskytujú okamžité riešenie problému riedkych vlasov. Vaše vlasy obalia farebným pigmentom, čím im dodajú silu, objem a výsledný efekt bude hustejší. Riedke miesta zostanú neviditeľné a váš účes bohatší. Navyše ich použitie je spoľahlivé aj pri športe a váš účes neovplyvní ani ľahké zmoknutie.

4. Clip-in vlasy

Skvelou pomocou rednúcich vlasov sú aj vlasové príčesky. Clip-in vlasy môžete pripnúť iba na miestach, kde je to potrebné a vytvoríte tak opticky bohatší účes.


Mohlo by vás zaujímať:

Vypadávanie vlasov - alopecia, plešivosť

6 hlavných príčin vypadávania vlasov


Napriek tomu, že vypadávanie vlasov nie je ničím príjemným, spôsobov ako redšie vlasy štýlovo a elegantne upraviť je hneď niekoľko. Práve dostatočné sebavedomie a spokojnosť sú najlepšími prostriedkami k prekonaniu tohto nedostatku.