5 preventívnych opatrení kvôli koronavírusu v bratislavskej MHD. Cestujúci, na toto sa pripravte!

Napriek tomu, že cestujúci a vodiči spravidla neprichádzajú do priameho kontaktu, nechce DPB podceniť opatrenia proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2.
Od 12. 3. pristupuje Dopravný podnik Bratislava (DPB) k obmedzeniu nástupu a výstupu prednými dverami autobusov a trolejbusov.

Dopravný podnik Bratislava | Zdroj: Facebook.com

Od 12. 3. pristupuje Dopravný podnik Bratislava (DPB) k obmedzeniu nástupu a výstupu prednými dverami autobusov a trolejbusov

Napriek tomu, že cestujúci a vodiči spravidla neprichádzajú do priameho styku, nechce DPB podceniť opatrenia proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2.

Nového opatrenia sú v platnosti do odvolania.

Vodiči MHD budú upozornení na zvýšenú trpezlivosť pri nástupe a výstupe cestujúcich a taktiež na asistenciu nevidiacim a znevýhodneným spoluobčanom.

Nevidiacim a znevýhodneným občanom bude naďalej umožnený nástup prvými dverami, keďže asistenčné psy sú na prvé dvere priamo trénované.

Ďalšie preventívne opatrenia v bratislavskej MHD

  • DPB začal tiež pri nástupe do služby merať telesnú teplotu vodičov MHD. V prípade, ak by zamestnanec prišiel do práce so zvýšenou telesnou teplotou, nebude mu umožnené nastúpiť do služby.
  • DPB taktiež naďalej pokračuje vo vysokom stupni každodennej dezinfekcie všetkých vozidiel MHD
  • Od všetkých zamestnancov požaduje vyplnenie formulára o ich zahraničných cestách v minulých týždňoch
  • Informácie o preventívnych krokoch, ktoré môže urobiť každý z nás v bežnom živote na obmedzenie šírenia koronavírusu, sú zobrazované na obrazovkách vo vozidlách MHD

Počas prerušenej výučby na školách nebudú premávať školské linky, ani školské spoje. Linka 31 bude premávať v pracovných dňoch podľa cestovných poriadkov platných pre školské prázdniny.


Prečítajte si aj:

Ako postupuje koronavírus v tele? Pľúca prestávajú dodávať kyslík, organizmus sa rozpadá ako domino!

Inkubačná doba nového koronavírusu SARS-CoV-2 je 5 dní, tvrdia vedci v novej štúdii