Mezoterapia - revitalizácia tváre, vypnutie pleti a vyhladenie vrások v jednom

S vekom nás prirodzene začína trápiť unavená a suchá pleť so znakmi starnutia v podobe vrások. Prišiel čas, kedy už kozmetické prípravky nepomáhajú tak, ako by sme chceli, no netreba hneď uvažovať nad radikálnymi zákrokmi. Stačí dopriať pokožke elixír plný vitamínov v podobe mezoterapie, ktorý vyplní vrásky, rozžiari a hydratuje celú tvár i dekolt.
Mezoterapia - hydratácia, oživenie. vypnutie pleti a vyhladenie vrások v jednom

Mezoterapia pozitívne pôsobí na všetky nedokonalosti a prejavy starnutia pokožky. | Zdroj: Youtube.com / Esthetic

Hovorí sa, že od 25. roku začína pleť viditeľne starnúť. Čím máme bližšie k tridsiatke a štyridsiatke, tým viac je vidieť úbytok prirodzeného kolagénu a ochabnutie pokožky. Ide samozrejme o prirodzený proces, avšak máloktorá žena chce vyzerať podstatne staršie a pôsobiť vráskavo. Často sa stáva, že pri pohľade do zrkadla naše sebavedomie postupne klesá a ovplyvňuje to aj kvalitu života.

Ak sa začneme o seba starať včas, nie je potrebné uvažovať o radikálnych zmenách od plastických chirurgov pre dosiahnutie želaného výsledku.

Ako funguje mezoterapia?

Zázraky dokáže vyčarovať aj kyselina hyaluronová, botulotoxín, či sérum plné vitamínov namiešané na mieru vďaka metóde mezoterapia. Ako to funguje? Pýtali sme sa priamo doktorky MUDr. Alexandry Rozborilovej, PhD. s dlhoročnou praxou v oblasti estetickej dermatológie.

„Mnohé ženy pociťujú, že by pleť potrebovala oživiť, vtedy odporúčam napríklad mezoterapiu. Ide o zákrok, kedy sa ihličkami do pleti aplikujú účinné látky a tá je následne vo výrazne lepšej kondícii,“ vysvetľuje dermatovenerologička.

Mezoterapia – životabudič pre pleť

Veľmi obľúbená procedúra s názvom mezoterapia je vlastne injekčná aplikácia zmesi vitamínov a peptidov do pokožky tváre, ktoré pozitívne pôsobia na všetky nedokonalosti a prejavy starnutia. V kombinácii s kyselinou hyalurónovou dosiahnete ešte väčší účinok mezoliftu. Zabezpečuje intenzívnu hydratáciu a prekrvenie pokožky, oživenie jej odtieňa aj vyhladenie vrások. Doslova prebudí, vypne a omladí tvár s rýchlym výsledkom, za čo si vyslúžila prívlastok jednej z najvyhľadávanejších metód estetického ošetrenia.

„Pri zákroku sa pomocou jemnej ihly vpravuje do kože kyselina hyluronová, retinol, tyamín, riboflavín, nikotínamiddexpantenol, pyridoxín, vitamín C, vitamín E, vitamín D, carnosine, arninin, cistin, histibin, isoleucin, leucin, lyzin, aminokyseliny – methionin, pheninalanin, tryptophan, tyrozin, a iné látky slúžiace na výraznú biorevitalizáciu pokožky,“ vymenúva účinné látky mezoterapie doktorka Rozborilová.

Mezoterapia - hydratácia, oživenie. vypnutie pleti a vyhladenie vrások v jednom

Mezoterapia je metóda oživenia pleti, kedy sa injekčnou metódou pod kožu aplikujú výživné látky. | Zdroj: Youtube.com / Esthetic

Procedúra sa vykonáva po aplikácii anestetického krému a trvá približne 20 minút. Ideálny efekt sa dosiahne po viacerých opakovaniach, približne trikrát po sebe, a potom následne udržiavacia terapia raz za pol roka. Po zákroku sa odporúča 12 hodín nepoužívať mejkap, týždeň po zákroku vynechať pobyt na slnku alebo v soláriu či saune.

Čo je mezobotox?

Mezobotox je ďalšia metóda mezoterapie, ktorá však vo svojom zložení obsahuje riedený botulotoxín pre intenzívnejšie vyhladenie vrások. Po zákroku je pokožka tváre, dekoltu aj krku zrelaxovaná a vyživená tým správnym sérom účinných látok. Toto ošetrenie má liftingový efekt, čiže dochádza k vyhladeniu jemných vrások a rýh tváre, ale aj podvihnutiu kontúr tváre. Ošetrením sa redukuje tvorba mazu a dochádza k zmenšeniu pórov. Zákrok sa vykonáva v lokálnom znecitlivení a trvá približne 20 minút. Účinok je viditeľný do 14 dní a vydrží 3 až 6 mesiacov.

„Pri mezobotoxe sa materiál injekčne aplikuje do povrchovej vrstvy kože, čiže svaly pod miestom aplikácie ostanú neporušené. Počas zákroku sa pomocou jemnej ihly vpravuje do kože botulotoxín vo vysokom riedení, čím nedochádza k zmene mimiky tváre. Ampulka obsahuje retinol, tyamín, riboflavín, nikotínamiddexpantenol, pyridoxín, vitamín C, vitamín E, vitamín D a iné látky, napríklad aminokyseliny, slúžiace na biorevitalizáciu pokožky,“ vysvetľuje doktorka MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD.


Ľudí tiež zaujíma:

Botox odstráni vrásky na počkanie, ale reguluje aj nadmerné potenie. Ako je to možné?

Najdôležitejšie vitamíny pre pleť